13 / 03 / 2025

izmir konak tüneli

izmir konak tüneli

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

Konak Tünelleri hizmete açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak Yeşildere-Konak arasında inşa edilen Konak Tünelleri'ni hizmete açtı. Davutoğlu, tünellerdeki ilk yolculuğu da eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte kendisinin kullandığı araçla yaptı.

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmaları Buca Onat Tüneli üzerindeki yapıları, tünel çalışmaları sırasında hasar alması nedeniyle satın almak için düğmeye basmıştı. Söz konusu önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti.

İzmir'in en uzun tüneli için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir ile Manisa arası 15 dakikaya inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir - Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirmesi beklenen Sabuncubeli Tüneli'nde inceleme yaptı.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

İzmir Varyant Tüneli Köprüsü'nde sona gelindi!

İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. İzmirliler üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını sabırsızlık ve heyecanla bekliyor.

İzmir Konak'a üst geçit inşa edilecek!

İzmir Yeşildere ile Konak arasını bağlayan 1674 metre uzunluğundaki Konak Tüneli’nin en büyük eksiği olan yaya üstgeçidinin yapımına, tünelin açılmasından 8 ay sonra başlandı.

Konak Tüneli'nde eksikler giderilmedi!

25 Mayıs'ta hizmete açılan Konak Tüneli'nin temel donanımlarının henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Konak Tünelleri İzmir'i rahatlattı!

Açılışını 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı. Tünellerden bir ay gibi kısa sürede beklenenin üzerinde araç geçtiği öğrenildi.

İzmir Konak Tünelleri 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak!

Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tünelleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, tünellerden günde 17 bin aracın geçtiğini, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Konak Tüneli ne zaman açılacak?

Konak tünellerinin açılışından önce basın toplantısı düzenleyen Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi projenin iki yıl gecikmeli olarak açılacağını dile getirdi.

Konak Tünelleri İzmir'e ivme kazandıracak!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Baki Çoban, Konak Tünelleri'nin, İzmir'in şehir içindeki en yüksek maliyetli projesi olduğunu ve kente ivme kazandıracağını ifade etti.

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılacak!

Konak tüneli 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ulaşıma açılıyor. Ancak Yeni Karamürsel Mağazaları ile otobüs duraklarının bulunduğu Bahribaba Parkı arasındaki asansörlü yaya üst geçidi yapılmadığı için yol yayalara kapatılacak

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılıyor!

Konak Tüneli'nin Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü inceleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını dile getirdi...

izmir konak tüneli Haberi

izmir konak tüneli

Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapılan ve Konak ilçesindeki Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı'nı birbirine bağlayan Konak Tüneli, trafikte önemli oranda rahatlama sağladı.


Konak Bahri Baba Parkı mevkisinden başlayarak, Sümer, Namık Kemal, Selçuk, Duatepe, 1. ve 2. Kadriye olmak üzere 6 mahallenin altından geçen tünel, yoğun trafik sebebiyle ulaşım zorluğu yaşanılan Şirinyer-Konak arası mesafeyi kısaltan tüplerle, Adnan Menderes Havalimanından şehrin merkezine ulaşımı kolaylaştırdı.


Yeşildere Caddesi ve Basmane Meydanı'ndaki araç yoğunluğu tünelin açılmasından sonra azaldı. Buca'dan Konak'a gelmek için Basmane ya da Eşefpaşa yollarını kullanmak zorunda kalan sürücüler, Konak Tüneli'nin açılmasıyla güzergahlarını değiştirerek, tünelden faydalanmaya başladı.


İzmir'in trafiğini rahatlatan tünelden, günlük yaklaşık 40 bin aracın geçtiği belirtildi. Diğer yollardaki araç yoğunluğunu azaltan tünel, aynı zamanda seyahat süresini...