28 / 03 / 2024

İzmir Torbalı kentsel dönüşüm

İzmir Torbalı kentsel dönüşüm

Torbalı’da hızla yükselen binalar ilçenin mimari yapısına yön veriyor. İnşaatçıların kentsel dönüşümle yaptığı birbirinden güzel binalar ile Torbalı modern bir görünüme kavuşuyor.

İzmir Torbalı'da yapılaşma hız kazandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından İzmir Torbalı bölgesinde gerçekleştirilen araştırma, bölgede sanayi gelişimine paralel olarak yapılaşmanın hız kazandığını ortaya koyuyor.

İzmir Torbalı'da tarihi evler yıkılıyor!

Torbalı Mallesindeki tarihi evler tek tek yıkılıyor. Yerlerine ise lüks daireler yapılıyor. Bir kaç yıl içerisinde tarihi evlerin sayısı neredeyse bitmiş olacak.

İzmir Torbalı kentsel dönüşümle yenileniyor!

Torbalı'da hızla yükselen binalar ilçenin mimari yapısına yön veriyor. İnşaatçıların yaptığı birbirinden güzel binalar ile Torbalı her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuşuyor .

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm başladı!

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hızla ilerlerken kısa sürede yapılan yeni binalar ile ilçenin çehresi değişiyor. Bu nedenle Torbah'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları dönüşüyor.

İzmir Torbalı'da son 15 yılda 20 bin konut yapıldı!

Motorlu Yamaç paraşütü Pilot Orhan Özgülbaş tarafından havadan çekilen Torbalı resimleri ilçenin artık tam bir şehir görünümünde olduğunu gözler önüne seriyor Nüfusu 150 bine dayanan Torbalı'nın gelişimi artık inkâr edilemez durumda..

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerini korumak için hayata geçirdiği uygulama dahilinde İzmir Torbalı'da hobi bahçelerinde yer alan yapılar ortadan kaldırılıyor. 

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

İzmir Torbalı'da toplu konut inşası ne durumda?

TTO Başkanı Olgun, İzmir Torbalı'da devam eden toplu konut inşaatının hammaddeye gelen yüzde 35’lik zam nedeniyle durma aşamasına geldiğini dile getirdi. 

İzmir Torbalı'da 16.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı'da yer alan gayrimenkulü 16 milyon 510 bin TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

İzmir’de kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmeli!

İzmir depreminden sonra tüketicilerin önceliğinin güvenli gayrimenkuller olduğunu dile getiren İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Bozbay ‘İzmir’de kentsel dönüşüm konusunda seferberlik haline geçmeliyiz." dedi.

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 

İzmir Torbalı kentsel dönüşüm Haberi

İzmir Torbalı kentsel dönüşüm

KENTSEL dönüşümün en büyük mimarı şüphesiz ki inşaat firmaları olarak görülüyor. Eski evler müteahhitlerin çalışmaları ile yepyeni binalara dönüşürken Torbalı her geçen gün daha modern bir görünüme kavuşuyor. Özel şirketlerin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm genellikle Torbalı merkezinde ve Ayrancılar'da hayat buluyor. Bu nedenle Torbalı'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Subaşı, Pamukyazı, Çaybaşı, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları kentsel dönüşüme sadece seyirci kalıyor.


NÜFUS ARTAN BÖLGELER ETKİLENİYOR


BİREYSEL olarak kentsel dönüşümün en başında nüfus artışı geliyor. İlçeye sürekli olarak dışarıdan göç geliyor. Göç ile birlikte bölgesel nüfus artışları yaşanıyor. Dolayısıyla bu durum ile birlikte konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışı tetikliyor. Konut sektöründe elde edilen yukarı yönlü ivmeyle birlikte inşaat sektöründeki özel firmalar, talepteki artışı da göz önünde...