19 / 04 / 2024

izmir yapıları

izmir yapıları

İzmir Ekonomi Üniversitesi "Mimarlık Bölümü 10'uncu Yıl Kutlamaları'na" konuk olan ODTÜ Mimarlık Fakültesi eski Dekanı Saranlı, İzmir'deki yapıların kalitesiyle örnek olduğunu belirtti.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

İzmir’deki yapıların yüzde 50'si riskli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de kent merkezinden geçen aktif fay hatlarının bulunduğunu belirtti ve "İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır" dedi.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!

İzmirli işadamı Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu yaptığı açıklamada İzmir'deki yapıların yüzde 65'inin riskli olduğunu söyledi

İzmir Lübbey'deki tarihi yapılar tescillendi!

Osmanlı döneminde, askerlerden kaçan eşkıyaların saklandığı köy olarak bilenen ve şimdilerde az sayıda insanın yaşaması sebebiyle hayalet köy olarak alınan İzmir'deki Lübbey bölgesindeki bazı yapılar, İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendi.

İzmir Hurşidiye Mahallesi'nde tarihe ışık tutan yapılar dikkat çekiyor!

İzmir’in en eski yerleşimlerinden Basmane’de yer alan Hurşidiye Mahallesi, kent tarihine ışık tutan yapılarıyla dikkat çekiyor.

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İzmir'deki riskli yapılar analiz edilecek!

Timincioğlu Grup'a bağlı İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş. ile Katip Çelebi Üniversitesi arasında riskli yapılarda teknik çözüm ortaklığı konusunda protokol imzalandı. Önümüzdeki süreçte kentteki riskli yapılar tek tek analiz edilmeye başlanacak

İzmir'deki tarihi yapılar Unesco'nun listesine girebilir!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir İzmir'deki tarihi yapıların Dünya Kültür Mirası listesine girebilme şansının olduğunu söyledi, "Bu durumda yakın bir gelecekte dünyanın gözü İzmir’e çevrilebilir'' dedi.

Türel Saranlı: İzmir'in yapıları kalitesiyle örnek oluyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi "Mimarlık Bölümü 10'uncu Yıl Kutlamaları'na" konuk olan ODTÜ Mimarlık Fakültesi eski Dekanı Saranlı, İzmir'deki yapıların kalitesiyle örnek olduğunu belirtti.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

izmir yapıları Haberi

izmir yapıları

ODTÜ Mimarlık Bölümü eski Dekan Yardımcısı mimar Türel Saranlı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Mimarlık Bölümü 10'uncu Yıl Kutlamaları'na" katıldı. Mimarlıkta İzmir'in kendine özgü yapısının olduğunu belirten Saranlı, "Kentteki mimarlar atağa geçti. Yap-sat işine kendileri girdiler. Böylelikle yapılar hem planlama hem de mimarlık açısından çok daha kaliteli ve örnek oldu" dedi. Türk mimarların yurtdışındaki projelere de yöneldiğini ifade eden Saranlı, şöyle  konuştu: "Mimarların çoğu başka cumhuriyetlerde işler yapmaya çalışıyor. Kuzey Afrika'dan Singapur'a kadar uzanma gayretindeler. 

Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan'da  varlıklarını hissettiriyorlar." inşaat sektörünün tetikleyici olarak algılandığını da belirten Saranlı sektörün devamlı üretmesi gerektiğini, talebe göre arzın oluşmasının şaıt olduğunu vurguladı.


Posta...