24 / 04 / 2024

Türel Saranlı: İzmir'in yapıları kalitesiyle örnek oluyor!

Türel Saranlı: İzmir'in yapıları kalitesiyle örnek oluyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi "Mimarlık Bölümü 10'uncu Yıl Kutlamaları'na" konuk olan ODTÜ Mimarlık Fakültesi eski Dekanı Saranlı, İzmir'deki yapıların kalitesiyle örnek olduğunu belirtti.



ODTÜ Mimarlık Bölümü eski Dekan Yardımcısı mimar Türel Saranlı,  İzmir  Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Mimarlık Bölümü 10'uncu Yıl Kutlamaları'na" katıldı. Mimarlıkta İzmir'in kendine özgü yapısının olduğunu belirten Saranlı, "Kentteki mimarlar atağa geçti. Yap-sat işine kendileri girdiler. Böylelikle yapılar hem planlama hem de mimarlık açısından çok daha kaliteli ve örnek oldu" dedi. Türk mimarların yurtdışındaki projelere de yöneldiğini ifade eden Saranlı, şöyle  konuştu: "Mimarların çoğu başka cumhuriyetlerde işler yapmaya çalışıyor. Kuzey Afrika'dan Singapur'a kadar uzanma gayretindeler. 

Azerbaycan, Türkmenistan ve Kırgızistan'da  varlıklarını hissettiriyorlar." inşaat sektörünün tetikleyici olarak algılandığını da belirten Saranlı sektörün devamlı üretmesi gerektiğini, talebe göre arzın oluşmasının şaıt olduğunu vurguladı.


Posta Ege


Geri Dön