24 / 04 / 2024

İzmirde Lübbe Köyü

İzmirde Lübbe Köyü

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tarihi antik çağlara kadar uzanan ve kamuoyunda ' satılık köy ' olarak anılan Lübbey Köyü, kaderine terk edildi.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Kriz çıktı! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Kıyıda köşede eurosu olanlar çabuk koşun bakın

Avrupa Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde faiz ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklama sonrasında yetkililer arasında kriz çıktı. Bu durumdan euro nasıl etkilenecek. Kıyıda köşede eurosu olanlar koşun bakın. Euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 4 Kasım 2022 euro/TL kuru...

Elazığ'ın Uzuntarla Köyü'nde yeni yapılacak okul engelleniyor iddiası!

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü'ndeki bir köy okulu, 2020'de yatırım programına alındı. Fakat kentte yaşanan depremden sonra okulun ağır hasar gördüğü iddiasıyla yıkılması kararı verildi. Okulunun yeniden inşası için TOKİ tarafından ihalesi yapıldı.

Edirne'nin Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti mecliste!

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Bingöl Elmalı köyündeki hasar drone ile görüntülendi!

Bingöl'deki meydana gelen depremden etkilenen Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki hasar gören yapıların durumu havadan drone kamerasıyla kaydedildi.

Elazığ depreminde bir köyün tamamı yıkıldı!

Dün akşam meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminde en çok zarar gören Sivrice’ye bağlı Çevrimtaş Köyü oldu...

Yönetmen Mehmet Taşdiken Konya'da köy kurdu! 

Konya'da yönetmen ve yapımcı Mehmet Taşdiken'in öncülüğünde köy kuruldu. Kurulan köy sade mimarisi ve huzurlu ortamıyla ilgi çekiyor. 

Tolga Ortancıl Kadıköy'de restoran açtı!

Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Celal karakteriyle ünlülenen genç oyuncu Tolga Ortancıl, Kadıköy'de 'Bizimkiler Ev Yemekleri' isimli bir restoran açtı.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

İzmirde Lübbe Köyü Haberi

İzmirde Lübbe Köyü

Ödemiş ilçesinde, tarihi bir öneme sahip olan ve bölgede satılık köy olarak adlandırılan Lübbey Köyü ilgi bekliyor. Çamyaylada, kaderine terk edilen köy, adeta hayalet şehiri andırıyor. Köyde bugünlerde yaklaşık 10 kişi hayatını devam ettirirken, yaşayanların ise büyük çoğunluğu yaşlılardan oluşuyor. Lübbey Köyünü terk etmek istemeyen kişiler, bir hayat mücadelesi vererek geçimini ise tarımla sağlıyor. Köy, yılın belirli dönemlerinde ise fotoğraf ve belgesel tutkunlarının akınına uğruyor. Bölgeye gelen kişiler, kendi haline bırakılan ve hayalet şehri andıran köyün bir çok noktasını görüntüleyerek, tanıtımını yapmaya çalışıyor. 



HAYALET KÖYE TURİZME KAZANDIRILMASI TEKLİFİ 

Öte yandan bölgede yaşayanlar ve siyasi çevreler, Lübbey köyünün turizme kazandırılmasını istiyor. Ödemiş Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz dönem görev alan yüksek mimar Mualla Akgün, köyün tarihi önemine dikkat çekti. Köyün turizme kazandırılması gerektiğini ifade...