19 / 04 / 2024

İzmire Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak

İzmire Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.

Alparslan’ın kayıp türbesinde ilk izlere ulaşıldı!

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın türbesini ortaya çıkarmaya yönelik Türkmenistan’daki kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı. Kazı Eş Başkanı Prof. Eravşar, “Bir kitabe parçası var ki bu bizi heyecanlandırdı” dedi.

Sultan Alparslan'ın mezarını arama çalışmaları devam ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ nın katkılarıyla “Sultan Alparslan ’ın Mezarının Bulunması ve Türbe İnşası Projesi” kapsamında başlatılan kazı çalışmalarının ilk sezonu tamamlandı.

Tepeköy Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor

Yusuf Bayrak: Deprem esnasında dolgu alanlarının denize batma olasılığı yüksek!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi...

TİKA, Sultan Alparslan’ın mezarının bulunduğu yerde türbe inşa edecek!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’ un imzaladığı anlaşma çerçevesinde TİKA Başkanlığı’ nca geçtiğimiz ağustos ayında başlatılan çalışmaların ilk etabının tamamlandığı bildirildi...

TİKA Türkmenistan'da Sultan Alparslan’ın mezarını arıyor!

Türkmenistan' da 'Sultan Alparslan'ın mezarının aranması ve türbe inşası projesinde önemli gelişmeler yaşandı. Jeofizik ve haritalandırma çalışmalarında 5 nokta tespit edilen kazıya Nisan ayında başlanılacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü havadan aşmanın bedeli 100 Euro!

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki onarım çalışmaları yüzünden yaklaşık 1 aydır süren trafik çilesi, bütçesi elverenleri ‘havalandırdı’

Sultan Makamı Konakları'nda 1 milyon 660 bin dolara!

2013 yılının Nisan ayında konut teslimleri gerçekleşecek olan Sultan Makamı Konakları projesinin minimum fiyat 1 milyon 660 bin dolar olarak açıklandı

İzmire Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak Haberi

İzmire Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde konuştu. İzmir'in kendisine verdiği başbakanlık sorumluluğunu kente yakışır biçimde yerine getirmek için çaba gösterdiğini belirten Yıldırım, İzmir'in de artık İstanbul ile yarışır durumda olması gerektiğini söyledi.


İZMİR'E SULTAN ALPARSLAN KÖPRÜSÜ

Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında bir partilinin İzmir'e de "Sultan Alparslan Köprüsü" istediklerini söylemesi üzerine, "İki yaka arasında öyle mi? Yapacağız yahu, canınız sağ olsun, onu da yapacağız merak etmeyin. İzmir'in de Türkiye'nin de geleceği aydınlık, hiç endişeniz olmasın."..



Sabah



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Ramazan Bayramı'nın ilk günü İzmirlilerle bayramlaşmaya gelen Başbakan Binali Yıldırım, açıkladığı yeni müjdelerle bayram sevincini ikiye katladı. Adnan Menderes Havalimanındaki coşkulu karşılamanın ardından Cizre'de şehit düşen er Necati Yenikapı'nın evini ziyaret eden Yıldırım, çıkışta...