27 / 04 / 2024

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.



Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti  İzmir  il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde konuştu. İzmir'in kendisine verdiği başbakanlık sorumluluğunu kente yakışır biçimde yerine getirmek için çaba gösterdiğini belirten Yıldırım, İzmir'in de artık İstanbul ile yarışır durumda olması gerektiğini söyledi.


İZMİR'E SULTAN ALPARSLAN KÖPRÜSÜ

Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında bir partilinin İzmir'e de "Sultan Alparslan Köprüsü" istediklerini söylemesi üzerine, "İki yaka arasında öyle mi? Yapacağız yahu, canınız sağ olsun, onu da yapacağız merak etmeyin. İzmir'in de Türkiye'nin de geleceği aydınlık, hiç endişeniz olmasın."..



Sabah



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Ramazan Bayramı'nın ilk günü İzmirlilerle bayramlaşmaya gelen Başbakan Binali Yıldırım, açıkladığı yeni müjdelerle bayram sevincini ikiye katladı. Adnan Menderes Havalimanındaki coşkulu karşılamanın ardından Cizre'de şehit düşen er Necati Yenikapı'nın evini ziyaret eden Yıldırım, çıkışta mahallenin çocuklarıyla bayramlaşarak harçlık dağıttı. Kaya Thermal&Convention'a geçerek AK Partililerle bayramlaşan Yıldırım, konuşmasında kendisine İzmir'in iki yakasını birleştirecek köprü için yeni bir talep geldiğini ve adının Sultan Alparslan olmasının istendiğini belirterek, "Onu da yapacağız merak etmeyin" dedi.


İZMİR BUNU HAK ETMİYOR 


İzmir'i Türkiye'nin bir Özeti olarak niteleyen ve kentin şu an bulunduğu noktada olmaması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, İzmir'in İstanbul'la yarışması gerektiğini söyledi. Yıldırım, "İzmir'in halinden İzmirli memnun mu? İzmir 2019'da inşallah değişimi gerçekleştirecek. Bu büyük şehir Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi, Türkiye'nin ekonomi politikaların açıklandığı şehir, fuarlar şehri İzmir bu durumu hak etmiyor. İzmir'i yerelde ve genelde AK Parti hizmetleriyle ayağa kaldıracağız" dedi. Partililere seslenen Başbakan Yıldırım, "Hizmetle bütün teşkilatımız, ilçelerimiz, mahallelerimiz, bütün İzmirli hemşerilerimiz kucaklaşacak. Hizmetlerimizi anlatacaksınız. İzmir rüyamızı onlarla paylaşacaksınız" diye konuştu. Yıldırım, konuşmasında CHP'li Büyükşehir'in sık sık gündeme getirdiği "Yatırımları hükümet engelliyor" iddiasının da artık tarihe karışacağının sinyalini vererek, "İzmir Türkiye'nin güçlenen, kalkman en önemli şehirlerden biri olacak. Bana verdiğiniz bu Başbakanlık sorumluluğunu İzmir'e yakışacak şekilde yerine getireceğim. 'Belediyeler çalışmıyor' demeyeceğim. Onların yapamadığı yapmadığı işleri de yapacağız. İzmir'in sorunlarım teker teker sona erdireceğim" dedi. 


Bu sırada salondakilerin "Vur vur inlesin paralel dinlesin" tezahüratları üzerine, Yıldırım, "Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı. Kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz. Ne paraleli, ne bölücüsü" dedi. 


AK PARTİ'NİN UFKU BU 


Yıldırım, kendisine İzmir'in iki yakasını birleştirecek köprü için bir talep geldiğini belirterek, "İzmir'in iki yakasını birleştirecek köprünün adının 'Sultan Alparslan Köprüsü' olmasını istiyorlar. Yapacağız, onu da yapacağız merak etmeyin" dedi. Osmangazi Köprüsü'nün geçen hafta hizmete girdiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "İzmir bizim için sevdadır. İzmir İstanbul'a gittikçe yaklaşıyor. Osmangazi Köprüsü'nü geçen hafta açtık. 50 yıllık hayal gerçeğe dönüştü. İstanbul-İzmir Otoyolu adım adım tamamlanıyor. Bu köprü için 50 yılda 5 kez ihale yapıldı, iptal oldu. Tayyip Erdoğan ve arkadaşları geldi, 3.5 yılda tamamladı. Yollar da yapılıyor. 2018'de bitecek 4 gidiş 4 geliş yolla İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakikaya inecek. İşte hizmet bu. Sadece bu proje 9 milyar dolar. Devletin bütçesinden değil. Kamu özel ortaklığıyla yapılıyor. 9 milyar dolar ne demek biliyor musunuz? 1950 yılında Türkiye'nin bir yıllık milli gelirinden daha büyük bir proje. Türkiye'nin gücü bu. AK Parti'nin ufku bu" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön