25 / 04 / 2024

İzmirin vergi tahsilatı ne kadar arttı

İzmirin vergi tahsilatı ne kadar arttı

İzmir'de tahsil edilen vergi miktarı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10.7 artarak 36 milyar lirayı aştı. Ferhat Alemdar, vergi gelirinin son 5 yıl ortalamasına bakıldığında genel bütçenin yüzde 87'sini oluşturduğunu söyledi.

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Yeni yılda yeni vergi uygulamaları!

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Vergi indirimi vergi tahsilatını artıracak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere getirilmesi planlanan indirimin vergi tahsilatını artıracağını belirtti.

Yeniden yapılandırmada 15,1 milyar liralık tahsilat!

Maliye Bakanı Naci Ağbal "31 Ocak 2017 tarihi itibarıyla, yeniden yapılandırmadan vergi, prim ve diğer alacaklar olarak 15,1 milyar lira tahsilat yaptık. Bu olağanüstü bir rakam." diye konuştu.

Vergi daireleri ve bankalarda yapılandırma mesaisi!

Yapılandırma ödemeleri kapsamında vergi daireleri saat 24.00'e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul edecek

Konak Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Vatandaşların, vergi ödeme takvimini kaçırmamaları için, 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü saat 09.00-16.00 arasında, Konak’ta bulunan Mali Hizmetler binası ile Gültepe Semt Merkezi içindeki vezneler açık olacak.

Çiğli Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Emlak ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksitlerinin ödenmesi için tanınan süre, 31 Mayıs Salı günü sona erecek. Vergisini ödemek isteyen vatandaşların mağdur olmaması için Çiğli Belediyesi, veznelerini hafta sonu da açık tutacak.

Gölcük Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Gölcük Belediyesi 2016 yılı emlak ve çevre temizlik vergisini yatırmak isteyen vatandaşlar için hafta sonu da mesai yapacak.

Melikgazi Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşların 2016 yılı Emlak, ÇTV, İlan ve Reklam Vergisi’nin ilk taksitlerini cezalı duruma düşmeden 31 Mayıs tarihine kadar ödeyebileceklerini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Emlak, ilan- reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergileri ile yol harcamalarına katılım paylarının 1’inci taksit ödemeleri 31 Mayıs Salı günü sona eriyor

İzmirin vergi tahsilatı ne kadar arttı Haberi

İzmirin vergi tahsilatı ne kadar arttı


İzmir'den tahsil edilen vergi tutarı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10.7 artarak 36 milyar lirayı aştı.


İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar, düzenlediği basın toplantısında kentin geçen yılki vergi rakamları ve 25. Vergi Haftası kapsamında yapılacak etkinlikleri anlattı.


Verginin kamu harcamalarının en önemli gelir kaynağı olduğuna dikkati çeken Alemdar, vergi gelirinin son 5 yıl ortalamasına bakıldığında genel bütçenin yüzde 87'sini oluşturduğunu söyledi.


Alemdar, İzmir'in mükellef sayısı bakımında iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ifade ederek, gelir vergisi mükellef sayısının 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 artarak 277 bine yaklaştığını kaydetti.


Alemdar, İzmir'de yıllık vergi beyanlarına bakıldığında bir önceki yıla göre beyanname sayısının yüzde 5.6, beyan edilen toplam gelir vergisi matrahının yüzde 14.4, tahakkuk edilen gelir vergisinin ise yüzde...