25 / 04 / 2024

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…



İller bazında açıklanan veriler, vergi ödeme alışkanlıkları konusunda da önemli ipuçlarını gözler önüne serdi.

Buna göre, 2022 senesinde Türkiye genelinde toplanan 2.3 trilyon TL’lik verginin yüzde 10’unun ödendiği Kocaeli’nde, tahsilat oranı yüzde 93.7 olurken, en düşük oran ise yüzde 34 ile Mardin’de kaydedildi.

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Cumhuriyet'ten Serhat Aligil'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın genel bütçe vergi gelirleri verilerine göre, geçtiğimiz sene, 2021’e kıyasla yüzde 94 artışla 2 trilyon 906 milyar liralık vergi tahakkuk edilirken, bu miktarın yüzde 102 artışla 2 trilyon 353 milyar TL’sinin tahsil edildiği açıklandı. Verilere göre, söz konusu dönemde tahsilat oranı yüzde 81 olurken, bu oran 2021’de yüzde 77.8, 2020 senesinde yüzde 77.4, 2019’da yüzde 77.8, 2018 yılında ise yüzde 78.7 olarak gerçekleşmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön