23 / 04 / 2024

izmit asma köprü

izmit asma köprü

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yüzde 30'u tamamlandı. Köprü hizmete girdiğinde 1.5 saatlik ulaşım süreci 6 dakikaya inecek. 24 saat kesintisiz çalışılan proje bittiğinde yılda yaklaşık 640 milyon dolar işletme kazancı sağlayacak...

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

Kolombiya'daki köprü inşaatı patlayıcılarla yıkıldı!

Kolombiya'nın merkezi Bogota ile Villavicencio kentini birbirine bağlayan Chirajara asma köprüsünün güney yakasının yıkımı gerçekleşti.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor!

Geçen yıl 18 Mart'ta temeli atılan, tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nünde çalışmalar hzla sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzunu olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü "2 bin 23 metre orta açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.

izmit asma köprü Haberi

izmit asma köprü

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yüzde 30'u tamamlandı. Köprü hizmete girdiğinde 1.5 saatlik ulaşım süreci 6 dakikaya inecek. 24 saat kesintisiz çalışılan proje bittiğinde yılda yaklaşık 640 milyon dolar işletme kazancı sağlayacak. 

İstanbul-İzmir arasında karayolu ulaşımını 3,5 saate düşürecek "Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi"nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30'a yaklaştı. Köprü hizmete girdiğinde 1-1,5 saatlik ulaşım süresi 6 dakikaya inecek. Orta açıklığı bin 550 metre, uzunluğu 2 bin 682 metre olduğu için dünyanın 4'üncü büyüğü unvanını alacak asma köprü için denizin ortasına inşa edilecek 252'şer metrelik iki dev kulenin oturacağı kesimlerde zemin iyileştirilmesi amacıyla 2 metre çapında, 34 metre boyunda 195'er çelik kazıkların çakılması tamamlandı. Kulelerin temelini oluşturacak, imalatı Altınova-Kaytazdere mevkisinde süren,...