19 / 04 / 2024

izmit Deprem Eğitim Akademisi projesi

izmit Deprem Eğitim Akademisi projesi

Marmara depreminde büyük yıkımların yaşandığı Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından dünyanın en büyük Deprem Eğitim Akademisi ( DEA ) ve ilk kurtarma teknolojileri tekno kenti kurulacak.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?

Deprem nedeniyle ara verilen eğitime,  afetten etkilenen illerdeki okullarda bugün tekrar başlanırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pek çok veli ve öğrencinin merak ettiği o sorunun yanıtını açıkladı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Elazığ'da hasar tespit edilen 80 okulda eğitim yapılmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada Elazığ Sivrice merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını dile getirdi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 yılda tamamlanacak!

Manisa'da temeli atılan 558 yataklı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında temel altı kuru beton çalışmalarına başlanırken, hastane inşaatında kullanılacak 708 deprem izolatörünün yıl sonuna kadar gelmesi bekleniyor.

İzmit Eğitim Kampüsü projesi 2 yılda tamamlanacak!

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezindeki okulları merkezin dışına taşıyacak “Eğitim Kampüsü” projesinin iki yılda tamamlanması hedefleniyor.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Kamu Özel İşbirliği ile Manisa'da temeli atıldıktan sonra ayyuka çıkan 558 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Yeni proje çerçevesinde binaya Deprem Sismik İzolatör'ü dahil edildi.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi Türkiye’ye örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor.

izmit Deprem Eğitim Akademisi projesi Haberi

izmit Deprem Eğitim Akademisi projesi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada deprem eğitimiyle ilgili bir Deprem Eğitim Akademisi’ne ihtiyaç olduğunu söyledi.


Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan depremlerde bu afetle ilgili bir çok tecrübe ve bilginin heba edildiğini anlatan Doğan, depremle alakalı somut bilgileri DEA'da toplayacaklarını kaydetti.


Doğan, birçok ülkede uzmanlarla görüşüp, Japon profesörlerle toplantı yaptıklarını belirterek, "Japonya Kobe'de bilim adamlarının çalışmalarını inceledik ve dünyada eğiticilerin eğitileceği bir merkeze ihtiyaç olduğunu saptadık. Dünyanın en iyi hocalarıyla birlikte gerçekleştireceğimiz Deprem Eğitim Akademisi'nde ister yurt genelinde, ister yurt dışından gelip eğitim almak isteyenlere uygulamalı deprem eğitimi verilecek. Bu tesiste, aynı zamanda teknopark şeklinde teknik donanımlar, korunma aynı zamanda fiziki tüm ihtiyaçlara cevap verecek üretim ve tanıtım çalışmaları yapılacak" diye konuştu.


Akademide verilecek eğitimlerle depremde insanların hayatlarını kurtarılmasına...