20 / 04 / 2024

İzmit tarihi eserleri

İzmit tarihi eserleri

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

TOKİ İzmit projesiyle 989 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen İzmit projesiyle tam 989 yeni konut geliyor. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kura tarihi 2021!

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler konut kura tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. Peki KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kuraları ne zaman çekilecek? KİPTAŞ İzmit Çınar Evler  kura çekimi tarihleri 2021...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için kura tarihi belli oldu!

KİPTAŞ'ın İstanbul dışındaki ilk projesi olan İzmit Çınar Evler için kura tarihi belli oldu. Projede hak sahipleri 22 Ocak tarihi saat 10:00'da belirlenecek. 

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

İzmit Güllü Konak açıldı!

i İzmit Tarihi Çarşı’dan sonra bölgeye önemli bir hareketlilik kazandıracak olan Güllü Konak, hizmete açıldı.

İzmit’teki tarihi yapı restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Akçakoca Mahallesi'nde yer alan tarihi yapıyı restore ediyor.

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

İzmit'teki tarihi binalar restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, tarihi binaları restore ediyor.

İzmit'teki tarihi Bulduk Cami restore ediliyor! 

Kentteki tarihi yapıları bir bir kurtaran İzmit Belediyesi, bir tarihi yapıyı daha şehre kazandırıyor.

İzmit tarihi eserleri Haberi

İzmit tarihi eserleri

İzmit'in Çukurbağ Mahallesi, Bahariye Caddesi'nde 19 yıl önce yıkımı gerçekleşen binanın bulunduğu alan üzerinde başlayan kazılarda Roma dönemine ait sütunlar ve yapılar ortaya çıkarken, önlem alınmak için etrafına tel çit çekildi. Hürriyet'te yer alan habere göre; kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi eserlerin üzerine yapıldığı anlaşılırken geçen günlerde yıkımı gerçekleşti. Binanın enkazı bölgeden kaldırılırken, yan tarafta bulunan arkeolojik kazı sahası ise korumasız kaldı. Kazı sahasında Roma dönemine ait sütunlar ve birçok tarihi eser, istiflenmiş olarak bekletiliyor.

Çukurbağ Mahallesi’nde başlanan arkeolojik kazı bölgesi, 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında yıkılan binaların enkazları kaldırılırken belirlenmişti. Yer altında Roma döneminden kalma yapılar ve tüneller olduğu ortaya çıkan bölgeden bu zamana kadar çok sayıda heykel ile tarihi eser çıkarıldı. İhbar üzerine 2001 yılında çöplükte bulunan yaklaşık 4 metre...