29 / 03 / 2024

jaee

jaee

Japonya Kyoto Üniversitesi Afet Önleme Araştırma Enstitüsü Başkanı Nakashima, " Japonya'da bina yapım-denetim ahlakı ve disiplinini kurduk. Binalarımızın yüzde 80’ini depreme hazırladık " dedi.

jaee Haberi

jaee

Japonya Kyoto Üniversitesi Afet Önleme Araştırma Enstitüsü Başkanı Masayoshi Nakashima, 6 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği Kobe depreminden büyük ders aldıklarını belirterek, "Bina yapım-denetim ahlakı ve disiplinini kurduk. Binalarımızın yüzde 80’ini depreme hazırladık" dedi.


Japon Deprem Mühendisliği Derneğinin (JAEE) yöneticisi de olan Nakashima, AA muhabirine, ülkesinde depreme nasıl hazırlık yapıldığı ve önlem alındığına dair değerlendirmede bulundu. 


Depreme hazırlanmanın uzun dönemli bir süreç olduğunu anlatan Nakashima, bina yapımında kurallara uyulmasının önemine dikkati çekti. Nakashima, "Biz Japonlar, ahşap tasarım ve uygulamasından edinilen yüzyıllık deneyimden en iyi şekilde yararlanarak çelik yapı inşaat teknolojilerini geliştirdik. Binalarımızı buna göre yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Nakashima, geçmişe göre artık daha dayanıklı binalar yapıldığını ifade ederek, "Günümüzde yapılan binalar, 50 yıl önce yapılan binalara göre daha dayanıklı. Eski binalar depremde ilk...