20 / 04 / 2024

japon mimar Yasuhiro Yamashita

japon mimar Yasuhiro Yamashita

Japon Mimar Yasuhiro Yamashita bugüne kadar "mikro ev olarak adlandırılan" 300’den fazla özgün ev inşa etti. Peki, Yasuhiro Yamashita kimdir?

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de 3 bölgeyi işaret etti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Japon deprem uzmanının o açıklaması...

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Japon deprem uzmanından yeni uyarı: O ili denizden gelecek bir deprem etkileyebilir! Tsunamiye de dikkat! 

Japon deprem uzmanı, yüksek mimar ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, bir şehri denizden gelebilecek depreme ve tsunami riskine karşı uyardı. İşte Japon uzmanın o açıklaması...

Japon uzman Moriwaki yine uyardı: Marmara'da en az 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Bu bölgelere özellikle dikkat! 

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Marmara Depremi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İlçe ilçe uyarılarını dile getirdi. 

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 20 km açıklarında kırılmayan fay hatları olduğunu söyleyen Moriwaki, riskli ilçeleri de tek tek sıraladı.

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Mimar Bruno Taut’un Kuruçeşme’deki evi satışa çıktı!

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

Odunpazarı Modern Müze'yi Japon mimar tasarladı!

Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan Odunpazarı Modern Müze Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisinden esinlenerek tasarlandı. 

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Mimar Takaharu Tezuka'dan özgürlükçü anaokulu tasarımı!

Japon mimar Takaharu Tezuka, TED konferasına katıldı. Konferansta 2007 yılında tasarladıkları özgürlükçü anaokulunu anlattı.

Japon mimar ağacın tepesine ev kurdu!

Japonya'da bir mimar kargaları örnek alarak ağacın tepesine konforlu bir ev inşa etti.Hiroshi Nakamura & NAP tasarım şirketinin yaptığı ağaç ev asırlık ağaca herhangi bir yük bindirmiyor.

Mimar Yasuhiro Yamashita küçük alanları eşsiz evlere dönüştürüyor!

Japon mimar Yasuhiro Yamashita için bu küçük alanları eşsiz evlere dönüştürüyor. Yamashita bugüne kadar "mikro ev olarak adlandırılan" 300’den fazla özgün ev inşa etti.

japon mimar Yasuhiro Yamashita Haberi

japon mimar Yasuhiro Yamashita

Yasuhiro Yamashita, 1960 yılında Japonya'da Amami Kagoshima'da doğdu. Yamashita 1986 yılında Shibaura Teknoloji Enstitüsü'nde mimarlık eğitimi aldı.


Yasuhiro Yamashita, daha sonra Yutaka Saito Mimarlık & Associates , Panom ve Shunji Kondo Mimarlık'ta çalıştı .


1991 yılında kurulan Yamashita Kai Mimarlık Ofisi, 1995 yılında Atelier Tekuto olarak değiştirildi.


Yasuhiro Yamashita ayrıca 2011 yılından beri Kyushu Universitesi'nde sunumlar yapıyor.


Mimar Yasuhiro Yamashita küçük alanları eşsiz evlere...