25 / 04 / 2024

Japonyada meydana gelen deprem

Japonyada meydana gelen deprem

Japonya'nın orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi.Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin Nagano kentinde meydana geldiğini bildirdi.

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabaha karşı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundur.  Prof. Dr. Naci Görür, "Endişe edecek bir şey yok" diye konuştu. İşte detaylar...

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntısı ve 30 Ekim 2023'te meydana gelen son depremler listesi...

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

Depremlerde meydana gelecek hasar engellenecek!

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ), yeni inşa edilecek binalarda kullanılması için  bor maddesinden yeni bir ürün geliştirdi. Geliştirilen ürün ile depremlerde meydana gelen zemin sıvılaşmasının önüne geçilecek. 

İzmir depreminde 92 camide hasar meydana geldi!

Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve bu nedenle ibadete kapatılan 92 cami, güçlendirme, onarım ve restorasyon çalışmalardan sonra yeniden açılacak.

İzmir'deki deprem sonrası Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi! 

İzmir'de dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem İstanbul'un bazı bölgelerinde de hissedildi. Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi. 

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde 6 bina yıkıldı! 

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığını açıkladı. 

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde binalar yıkıldı!

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen depremde bazı binalar yıkıldı. 

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmaris depremiyle ilgili olarak depremin çok derinde meydana geldiğini, Marmaris'i etkilemeyeceğini ama risk oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ise yeni bir bölge için yeni bir deprem uyarısı yaptı.

Japonyada meydana gelen deprem Haberi

Japonyada meydana gelen deprem

Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi


Japonya'nın orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 


Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin Nagano kentinde meydana geldiğini bildirdi. Depremden sonra tsunami alarmı verilmedi. 


ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı. 


İlk belirlemelere göre, depremde can ya da mal kaybı olmadı.


Japon basınında yer alan haberlerde, depremden sonra bölgede hızlı tren seferlerinin ertelendiği...