19 / 04 / 2024

kaç kişi konut kredisi kullandı

kaç kişi konut kredisi kullandı

Mayıs sonunda konut kredisi kullanan kişi sayısı, önceki aya göre 15 bin kişi azaldı ve 2 milyon 475 bin olarak kaydedildi. Mayıs 2019’a göre 18 bin kişi artış gösterdi. 

16 milyon kişi tüketici ve konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, geçen yıl yaklaşık 16 milyon kişi toplam 261 milyar TL'lik tüketici ve konut kredisi kullandı. kaç kişi konut kredisi kullandı, konut kredisi faiz oranları, Türkiye Bankalar Birliği, konut kredisi oranları,

15,6 milyon kişi konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2014 yılı temmuz - eylül dönemi itibarıyla tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısının 15 milyon 561 bin 105 kişiye, kredi miktarı ise 252 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi.

Mart`ın ilk haftasında 32 milyar 919.2 milyon YTL konut kredisi kullanıldı

Merkez Bankası verilerine göre, Mart ayının ilk haftasında kullanılan tüketici kredileri kapsamında, konut kredileri 32 milyar 919.2 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 769.4 milyon YTL, diğer krediler 30 milyar 921.9 milyon YTL olarak hesaplandı.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları tarafından inşa edilecek olan Yenişehir Evleri Arnavutköy Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor...

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ ülke genelinde yaptığı projeleri ve her geçen gün teslim ettiği yeni konutlar ile gündemdeki yerini koruyor. Yaptığı sağlam yapıları ve ödeme seçeneklerinde sunduğu cazip imkanlar ile TOKİ'ye başvuru yapmak isteyenlerin sayısı artarak devam ediyor. Aynı aileden kaç kişi başvurabilir.

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Parasını peşin ödeyerek konut yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" başlıklı habere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Projede  konut inşaatları tamamlandıktan sonra bu konutlar Bakanlığımız eliyle hak sahiplerine teslim edilmiştir" dedi.

Konut kredisi faizlerinde büyük deprem! İşte 1 milyon liranın banka banka geri ödemesi!

Ev almak isteyen pek çok kişi konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka faiz oranları Ocak 2024...

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi banka kaç TL ihtiyaç, konut, taşıt kredisi verir? Nakit ihtiyacı olanlar dikkat!

1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi bankanın kaç TL ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi vereceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi banka kaç TL ihtiyaç, konut, taşıt kredisi verir? Nakit ihtiyacı olanlar dikkat...

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde! Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde... Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak... Hemen bakın... Sakın başvuruları kaçırmayın...

kaç kişi konut kredisi kullandı Haberi

kaç kişi konut kredisi kullandı

Bankaların Mayıs ayı verileri, vatandaşın koronavirüs salgınında bireysel krediye yüklendiğini ortaya çıkardı. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin dün açıkladığı “Aylık Bülten” verilerine göre Mayıs ayı sonu itibarıyla bireysel kredi borcu olan kişi sayısı, önceki aya kıyasla 428 bin kişi arttı ve 32 milyon 813 bine yükseldi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; bu rakam geçen yılın aynı ayına bakıldığında 1 milyon 277 bin kişi artış gösterdi. Tüketimi hareketlendirmek için başlatılan kredi kampanyalarının bu sayıyı Haziran'da daha fazla artırması da kaçınılmaz görünüyor.

İşte diğer ayrıntılar: 

- Mayıs sonu itibarıyla toplam bireysel kredi borcu, önceki aya göre 15.8 milyar TL, Mayıs 2019’a göre 132 milyar TL artış göstererek 679.4 milyar TL'ye ulaştı.

- Bu kapsamda konut kredisi kullanan kişi sayısı, önceki aya göre 15 bin kişi...