25 / 04 / 2024

kaçak kamu binası sayısı

kaçak kamu binası sayısı

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘imar affı’ ile yapı kayıt belgesi alan kamu kurumu taşınmazı sayısının 298 bin olduğunu belirtti. Taşınmazlar arasında camiler de yer alıyor.

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı’nın satın aldığı yeni binasında imar yönetmeliğine aykırı bir şekilde kaçak tadilat yaptığı iddia edildi.

Binasında kaçak kat olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Beş katlı apartmanda kat irtifak tapusu ile beşinci katı satın aldım. Benim üzerimde tapu kaydı olmayan bir daire var, bu da satılmış. Bu kat kaçak ama öyle haricen alan çıkmış. Şimdi ben burayı kullanandan ecrimisil talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da dün akşam başlayan, bugün de etkisini sürdüren fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası zarar gördü. Binaların çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü belirtildi...

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Çanakkale Belediye Başkan Adayı'nın kaçak binası yıkılacak!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere Köyü'nde devasa bir kaçak yapı inşa ettiği ortaya çıktı.

Nijerya'da çöken okul binası kaçak çıktı!

Lagos Valisi, Nijerya'nın Lagos eyaletinde çöken okulun kaçak olduğunu, okulun oturmak için inşa edilen bir bina olduğunu açıkladı.

Trabzon'da 200 konut ve 4 kamu binası zarar gördü!

Trabzon'da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına 200 konut ve 4 kamu binasına zarar verdi. Bölgede bazı evler kullanılmaz hale geldi.

Hüseyin Daşgın'ın 2 katlı binasında kaçak kat yıkıldı!

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Köyceğiz gölü manzaralı 2 katlı evine kaçak kat yaptırıp, yasal tarihten sonra yaptığı halde İmar Barışı kapsamına sokmaya çalışmıştı. 

Emrullah Turanlı: Kadıköy Belediyesi kamu alanına kaçak inşaat yaptı!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, ‘Four Winds’ projesinin yanında kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri arazide Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşaat yaptığını belirtti.

Ankara'da kaçak otoparka geçit yok!

Necatibey ile Kumrular caddeleri kesişimindeki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait hizmet binasının yıkılmasının ardından boşalan hazine arsasının otoparkçılar tarafından kaçak kullanılması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, arsayı iş makineleriyle kullanılamaz hale getirdi.

Muğla Milas'taki 31 kaçak yapı yıkılıyor!

Muğla Milas'ta kaçak olduğu tespit edilen 31 yapı için yıkım kararı alındı. Yıkım işlemi, Milas Belediyesince açılan ihaleyi kazanan firma tarafından gerçekleştirilecek. İhale, 31 Ağustos'da, Milas Belediyesinin Şevketiye Mahallesi'ndeld ek hizmet binasında yapılacak.

kaçak kamu binası sayısı Haberi

kaçak kamu binası sayısı


Yerel seçim öncesinde kaçak yapılara tapu verilmesine imkan veren imar affının 300 bine yakın kamu kurumu taşınmazının da faydalandığı bu taşınmazlar arasında camilerin de olduğu ortaya çıktı. Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partiyi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan ve yasal hale gelen kamu kurumu taşınmazlarının sayısını sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sındır'a yazılı olarak cevap gönderdi. Bakan Kurum verdiği yanıtta, yapı kayıt belgesi alarak imar affından faydalanan kamu kurumu taşınmazının sayısının camiler dahil, 298 bin 124 olduğunu bildirdi.


BÜYÜK KISMI OKUL BİNALARI

“Bu sayı beni çok ürküttü” diye konuşan CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Birgün gazetesine yaptığı...