19 / 04 / 2024

Kaçkar Dağları Milli Parkı projesi

Kaçkar Dağları Milli Parkı projesi

Milli park statüsündeki yayla, son yıllarda rant merkezi haline geldi. Bölgedeki rantı artıran projeyi ise AKP hazırladı. Galer Düzü’nün de içinde bulunduğu Kaçkar Dağları Milli Parkı için “Sürdürülebilir Turizm Projesi” hazırlandı.

Kaçkar Dağları Macera Parkı ihalesi 25 Eylül'de!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda adrenalin meraklıları için “Macera Parkı” projesini hayata geçirecek...

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Kaçkar Hafriyat İnşaat Nakliye Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaçkar Hafriyat İnşaat Nakliye Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Celal Kacır ve Celil Kacır ortaklığında kuruldu.

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Bolu'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bolu Belediyesi, Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar İlçesi’nde bulunan kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Kaçkar Dağları Milli Parkı projesi Haberi

Kaçkar Dağları Milli Parkı projesi

O yaylalardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Galer Düzü Yaylası. Hayvancılıkla uğraşan yöre halkının mera olarak kullandığı, Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içindeki Galer Düzü aynı zamanda her yıl boğa güreşlerine de ev sahipliği yapıyor.


Milli park statüsündeki yayla, son yıllarda rant merkezi haline geldi. Bölgedeki rantı artıran projeyi ise AKP hazırladı. Galer Düzü’nün de içinde bulunduğu Kaçkar Dağları Milli Parkı için “Sürdürülebilir Turizm Projesi” hazırlandı. Yaylada turizm adı altında tesisler kurulmasını öngören proje, için vatandaşlara, “Yaylayı boşaltın” denildi.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize İl Müdürlüğü’nde görevli bir yetkili Galer Düzü için hazırlanan proje hakkında şu bilgileri verdi:


TURİZM TESİSLERİ YAPILACAK


“Kaçkar Milli Parkı için Avrupa Birliği’nden 10 milyon Euro hibe geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile...