18 / 04 / 2024

Kadastro çalışma alanlarının ilanı

Kadastro çalışma alanlarının ilanı

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatlerinin değişeceği konusu son zamanlarda en çok araştırılan konutlar arasında gelirken, sonunda beklenen haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi.

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Çalışma Bakanlığı duyurdu! Kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medyadan ilave tediye ödemelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Bu kapsamda kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor.

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

Kadastro çalışma alanlarının ilanı Haberi

Kadastro çalışma alanlarının ilanı

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla ilan edilir. (Ek-1) ve ilanın yapıldığı bir tutanakla tespit edilir. (Ek-2)


İlanın yapıldığı mahallin mülki amirine, mahalli kadastro ve hukuk mahkemelerine, tapu sicil müdürlüğüne, maliye kuruluşuna (ilerde defterdarlar, ilçelerle mal müdürlükleri), vakıflar idaresine, il özel idaresine ve ilgisi var ise orman idaresi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının mahalli ünitelerine bildirilir.


Ek - 1

ÇALIŞMA ALANI İLANI

..............................KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNDEN

............................İli.................................İlçesinin ....................................Mahallesinde/ Köyünde kadastro çalışma alanı sınırı tespitine ve bu çalışma alanı içinde bulunan taşınmaz malların kadastro işlemlerine...../.......................... .günü, saat..............dan itibaren başlanacaktır.


Bu çalışma alanı sınırı içerisinde taşınmaz mal bulunan kişilerin veya temsilcilerinin;

Sınırları belli olmayan taşınmaz...