23 / 04 / 2024

Kadifekale kazı

Kadifekale kazı

İzmir'de, amfi tiyatroyu ortaya çıkarmak için arkeologlardan önce defineciler harekete geçti, yargı süreci devam eden bazı evlerin yıkımı için karar beklenirken, arkeologlardan önce davranan define avcıları bölgede kaçak kazılara başladı.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

Kadifekale Roma Antik Tiyatrosu'nda kazı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, İzmir'de bulunan Kadifekale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına da arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.

Kadifekale’de Antik Roma Tiyatrosu'na ilk kazma vuruldu!

Kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, Kadifekale'de bulunan Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.Kazı, Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek.

Aliağa Antik Roma Tiyatrosu alanındaki arkeolojik kazılar başlıyor!

Kadifekale'de bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma Antik Tiyatrosu'ndaki arkeolojik kazılar kısa süre içinde başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi.

Ekrem Demirtaş: Antik Smyrna Kenti kazılarına 10 yıldır destek veriyoruz!

Agora ve Kadifekale’yi de kapsayan kazılara 10 yıldır destek verdiklerini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Efes’le, Atina’nın Akrapol’ü ile yarışacak bir antik mirasa sahibiz" dedi

Erzurum Güzelsu Köyü yerleşim alanı kazı çalışmaları başladı!

Erzurum Güzelsu Köyü'nün yeni yerleşim alanında önce Devlet Su İşleri ıslah çalışmalarını yaptı ve şimdi temel kazı çalışmaları başladı.

Antik Ur şehrindeki kazılarda kompleks ortaya çıktı!

İngiliz arkeologlar, Irak'ın Nasıriye kenti yakınlarındaki antik Ur şehri üzerinde yapılan kazılarda devasa büyüklükte bir kompleksin kalıntılarını ortaya çıkardı

Marmaray kazılarında çıkan tarihi eserler sergilenecek!

Metro kazı çalışmaları sırasında çıkan tarihi eserlerde İstanbul'u 8 bin 500 yıl öncesine kadar götürdü...

Mudurnu'da sondaj kazılarında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj kazıları sırasında Bizans dönemine ait olduğu belirtilen kilise kalıntılarına rastlandı...

Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi kapandı!

İstiklal Caddesi'nde yer alan Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi kapandı...

Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nin yerine Zara açıldı!

İstiklal Caddesi'nde yeralan Kazım Taşkent Sanat Galerisi kapandı...

Avrasya Tüneli inşaatı fore kazık çalışmaları başladı!

Avrupa ile Asya'yı boğaz altından bağlayacak Avrasya Tüneli inşaatı fore kazık çalışmaları başladı. Projenin fore kazık işlerini yürüten Kasktaş (ENKA) firması ne aşamada olduklarını Emlak Kulisi'ne anlattı.

Kılıç Fore Kazık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıç Fore Kazık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cemal Kılıç tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kadifekale kazı Haberi

Kadifekale kazı


İzmir'de, Kadifekale eteklerinde olduğu ;belirlenen Roma döneminden kalma 16 bin kişilik amfitiyotroyu ortaya çıkarmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları ve yıkımlar sürerken, arkeologlardan önce davranan define avcıları kaçak kazılara başladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale eteklerindeki, Roma dönemine ait antik tiyatronun gün ışığına çıkarılması için kazı yapılabilmesini sağlamak amacıyla bölgedeki gecekonduları kamulaştırıp, büyük bölümünü yıktı. Yargı süreci devam eden bazı evlerin yıkımı için karar beklenirken, arkeologlardan önce davranan define avcıları bölgede kaçak kazılara başladı. Hazine arayan define avcılarının çıkardığı hafriyat, dikkat çekmemesi için henüz tam olarak yıkılmayan evlerin içlerine...