19 / 04 / 2024

Kadıköy gayrimenkul sektörü

Kadıköy gayrimenkul sektörü

Kamu bankalarının konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmesiyle gayrimenkul sektöründe yeniden başlayan hareketlilik en çok İstanbul Bağdat Caddesi'nde kendini gösteriyor...

Kadıköy'deki binaların yüzde 45'i acil yıkılmalı!

İstanbul'da gayrimenkul sahibi olmak dünyanın en büyük metropollerinden birinde emlak yatırımı yapmak ile eşdeğer. Kadıköy'de "Cadde" ve yakın çevresi için "kentsel" değil "parsel" dönüşümün bedeli neredeyse kentten vazgeçmek anlamına geliyor.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Dinamik Kadıköy Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik Kadıköy Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Enes Aykal tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul sektöründe maliyetler yüzde 900 arttı!

Günümüzde artık birçok sektörde 100 TL'lik ciro yaratmak için ortaya çıkan giderde sınırlar gittikçe zorlandı. Örneğin, gayrimenkul sektöründe bundan sadece 2 sene önce 100 TL'lik gelir için 7 TL gider oluşurken, bu sayı 2021'de 70 TL'ye yükseldi.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Gayrimenkul sektöründen ekonomiye 0.22 puanlık katkı!

Türkiye ekonomisi 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 4,5 büyüdü. Verilere göre, gayrimenkul sektöründe yüzde 2,4’lük büyüme kaydedildi. Sektörün ekonomiye katkısı ise 0.22 puan oldu.

Gayrimenkul sektöründe büyük dönüşüm!

Koronavirüs salgınıyla evde geçirilen zamanın artması, insanların yaşam alanı tercihlerini etkiliyor. Gayrimenkul sektöründe büyük bir dönüşüm yaşanıyor, müstakil konutlara talep artıyor...

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Gayrimenkul sektörünün üçte biri kadınlardan oluşuyor!

Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçları açıklandı. Verilere göre; gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29'unu kadınlar oluşturuyor.

Gayrimenkul sektörünün 3'te birini kadınlar oluşturuyor!

Maskülen Sektörde Kadın Olmak araştırmasına göre, 3'te biri kadın olan gayrimenkul sektöründe kadınların yüzde 36,7'si üst düzey yönetici olmak, yüzde 15,6'sı tepe yönetici, yani CEO ya da genel müdür olmak, yüzde 20,6'lık kesim de kendi işini kurmak istiyor...

2020'de gayrimenkul sektöründe yukarı çıkış sürecek!

Hiç kuşkusuz yaşadığımız sıkıntılı dönemden en büyük darbeyi gayrimenkul sektörü aldı. Ancak Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, son 2 ayda faizlerin düşmesiyle talepte canlanmanın başladığını düşünüyor. Ona göre 2020 gayrimenkul için tozpembe olmayacak ancak yukarı çıkış sürecek..

Gayrimenkul sektörü yükselişe geçiyor!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, 2020 yılından itibaren gayrimenkul sektöründe daha fazla hareket ve daha fazla bir canlılık olacağını söyledi...

Kadıköy gayrimenkul sektörü Haberi

Kadıköy gayrimenkul sektörü

İstanbul Kadıköy'ün ve Anadolu Yakası'nın en gözde yerleşim yerlerinden olan Bağdat Caddesi'nde özellikle konut alımlarında ciddi bir artış gözleniyor.

İnşaat firmalarının artan maliyetler nedeniyle yeni bina yapmaması nedeniyle mevcut konut stokları erimeye başlarken, özellikle kredi faizlerinin düşmesi yatırımcıları yeniden emlak sektörüne yöneltti.

TUİK verilerine göre; 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre alınan yapı ruhsatı yüzde 66,3 azalırken yeni inşaatlardaki bu düşüş, gözleri mevcut tamamlanmış gayrimenkullere çevirdi. 

Konut yatırımında kar elde edebilmek için henüz satın alırken uygun fiyatı yakalamak gerektiğinin altını çizen Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Danışmanı Sühran Aras, "2018-2019 döneminde yaşanan durgunluk aslında konuta yatırım yapabilmenin önünü açtı. Fiyatlar yükselişe geçtiğinde bir daha bu noktadan konut alımı fırsatı yakalanamayacak. Bağdat Caddesi'nde halihazırda satışta olan konut stokları azalmaya...