20 / 04 / 2024

kadıköy ulu cami nereye yapılacak

kadıköy ulu cami nereye yapılacak

İstanbul Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek olan, 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği ‘Ulu Cami’projesi geçtiğimiz günlerde onaylandı. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Kadıköy Ulu Cami işte böyle olacak!

İstanbul Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek olan, 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği ‘Ulu Cami’projesi geçtiğimiz günlerde onaylandı. 

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

Aykurt Nuhoğlu: Kadıköy'de cami ve parklara haciz talebi yok!

TAŞYAPI İnşaat, Kadıköy Belediyesi’ne dava açmış ve kazandığı 101 milyon liralık tazminat ödenmeyince, icra işlemi başlatmıştı.

Kadıköy rıhtımına yapılacak caminin imar planı askıdan indi!

Kadıköy rıhtımına yapılması istenilen cami yeniden gündemde. Bu defa İSKİ’nin atık su tesisi yapacağı alan camiye tahsis edildi. Caminin imar planı askıdan indi.

Kadıköy sahili cami projesine onay!

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı.

Kadıköy'de rıhtıma cami projesi!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Bakanlık, imar planını askıya çıkardı.

Kadıköy rıhtım bölgesine Ulu Cami yapılacak!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Kadıköy Caferağa Ulu Camii imar planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Caferağa'da İDO İskelesi'nin güneyine planlanan Ulu Camii 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve raporları onayladı...

Kadıköy sahiline yeni cami inşa edilecek!

Kadıköy sahiline "Ulu Cami" adında yeni bir cami inşaatı için düğmeye basıldı. Dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı "Ulu Cami" olarak belirtildi.

Kadıköy sahiline Ulu Cami mi inşa edilecek?

İstanbul’un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline altında kütüphanesi olan ‘Ulu Cami’ yapılması için düğmeye basıldı...

Kadıköy'e Ulu Cami geliyor!

Kadıköy Haydarpaşa Garı 'nın da yer aldığı dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı " Ulu Cami " olarak belirtildi.

Kadıköy sahiline cami yapılacak!

İSTANBUL 'un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline ' Ulu Cami ' adında yeni bir cami inşaatı için düğmeye basıldı.

kadıköy ulu cami nereye yapılacak Haberi

kadıköy ulu cami nereye yapılacak

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre; Bu yıl hizmete açılması planlanan Ulu Cami, minare yüksekliği 70 metre, cami yüksekliği 46,5 metre olacak şekilde tasarlanacak. 

Ataşehir Mimar Sinan Camisi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nin de mimarı olan Hilmi Şenalp tarafından mimari tasarımı yapılacak olan projede namazgâh, avlu, kültür merkezi ve 1077 araçlık kapalı otopark bulunacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü, Kadıköy’de, ‘büyük cemaatlerle, cuma ve bayram namazlarının da kılınacağı bir Ulu Cami inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiğini’ belirtip kamusal ihtiyaçlar doğrultusunda, Kadıköy/Caferağa Mahallesi sınırları içerisinde, açık otopark olarak kullanılan yaklaşık 34 bin metrekarelik alanın ibadet alanı olarak planlanmasını talep etmişlerdi.

Bu talep üzerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plan değişikliğiyle bölge imar planlarında ‘Dini Tesis Alanı’na çevrildi.