20 / 04 / 2024

kahveci kiraları

kahveci kiraları

500 yıllık bir kültür olan kahvehaneler, bugün hayatta kalmak için mücadelede. Esnafın çoğunun icralık olduğunu kaydeden Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, “130 bin kahveci esnafının sesini duyun” dedi.

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı sorusuna cevap verdi..

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı!

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli dün düzenlenen törenle atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, Büyükşehir’e yönelik karalama kampanyası hakkında önemli mesajlar verdi:

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı!

İzmir’de, bornova ilçesini Bayraklı kıyılarına taşıyacak ve yaklaşık 22 buçuk milyon maliyetle yapılması planlanan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı.

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş!

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş, gecekondu semtlerinde bile ev bulmak hayal olmuş. Dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde kiralar yüzde 100 oranında artış olmuş. Kaloriferli evlerin kirası 3 milyon liradan başlıyormuş.

1993 yılında dükkan kiraları, ev kiralarıyla yarışır hale gelmiş!

1993 yılında nüfusu her geçen gün artan İstanbul'da dükkan kiraları, artış hızında ev kiralarıyla yarışır hale gelmiş. Alışverişin yoğun olduğu semtlerde 12-15 metrekarelik dükkanların kiraları 3 milyondan başlıyormuş.

Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

Kanunen meskenlerde kiracıya yapılacak zam ÜFE oranlarından yüksek olamazken; 2020 yılına kadar işyeri kiracısına sözleşmeye bağlı kalmak şartıyla istenilen oranda zam yapılabiliyor. Peki, Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

İstanbul'da kiralar 5 yılda ikiye katlandı!

10 yıl önce 500 liraya kiralanan eve şimdi 1100 lira ödüyoruz. Yıllık ortalama 5,5 milyon ev kiralanmaya devam ediyor. Hangi semtte, kiralar ne kadar?

Elazığ'da ev kiraları yükseldi!

Elazığ’da son zamanlarda ev sahibi olmayıp kira da oturan vatandaşlar kiraların yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorlar...

Kiralar neye göre artar?

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyeri ve meskenlerde kiralar neye göre artar? Kira zam hesabı nasıl yapılır?

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nda yapım çalışmalarına başlanıyor!

Bayraklı ile bornova’nın Karşıyaka ve Konak bağlantısını rahatlatacak olan “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı”nda İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başlayacak..

Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ve Mart ayı itibarıyla kira sözleşmenizin yenileneceğini düşünelim. Yenilenen kira sözleşmelerinde ne kadar zam yapılacak? Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

kahveci kiraları Haberi

kahveci kiraları

Kovid-19 önlemleri kapsamında iş yerlerine yönelik ilk kapatma kararı 16 Mart 2020’de hayata geçirilmişti. Posta'dan Gülten Uğurlu'nun haberine göre; bu tarih itibarıyla kapatılanlar arasında ise birahane, kahvehane, kıraathane, kafe, büfe, çay bahçesi ve internet kafeler de yer alıyordu. Haziran ayındaki normalleşme adımlarıyla birlikte kahvehane ve kırathanelerin oyun yasağı getirilerek sadece çay ve kahve satışı yapacak şekilde kısıtlı olarak açılmasına karar verilmişti. 

Sesimizi duyun

Vaka sayısındaki artış üzerine yaşanan ikinci dalga sonrasında ise Ekim 2020’de kahvehane ve kırathaneler tamamen kapatılmıştı. Bütün bu süreci nasıl geçirdiklerini ve taleplerini Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu açıkladı. 130 bin kahveci esnafının sesinin duyulmasını talep eden Ağaoğlu, “Esnafımız çok zor durumda, kahveci esnafı bitti” dedi.

İcralık oldular

Esnafın iş...