19 / 04 / 2024

Kahyalar köprüsü restore edilecek mi

Kahyalar köprüsü restore edilecek mi

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Çetinkaya Köprüsü 82 yıl sonra restore edildi!

Kızılırmak Nehri üzerinde 1937'de hizmete açılan ve Cumhuriyet tarihinin ilk eserleri arasında yer alan Çetinkaya Köprüsü restore edildi.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restore ediliyor!

Bafra’nın sembolü olan Çetinkaya Köprüsü yıllardır bakım ve onarım bekliyordu. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yoğun girişimleri sonucunda nihayet ilk somut adım atıldı.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore ediliyor!

Osmancık’ta restorasyon çalışmaları devam eden Koyunbaba Köprüsü ile ilgili iddialara son noktayı yetkililer koydu. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Aydın Dandalaz Köprüsü restore edilecek!

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki, restorasyon çalışmasında yıkılan 590 yıllık Dandalaz Köprüsü için ihalelerin tamamlanmasının ardından ön çalışmaların başladığı öğrenildi. Köprünün ilk olarak eski haline getirilmesinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak.

Gümüşhane Harşit Köprüsü restore ediliyor!

Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul ilçesinin her iki yakasını birbirine bağlayan tarihi Harşit Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi.

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

Ordu Başkotana Köprüsü restore edilecek!

Ordu'nun tarihi ve kültürel miraslarının gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Başkotana Köprüsü’nün restorasyonu için çalışma başlattı.

Yozgat’ta tarihi köprüler restore edilecek!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi. Tarihi Karabıyık Köprüsü'yle Sekili Koşa Köprüsü’nün onarım ihalesi 23 Kasım'da yapıldı.

Kahyalar köprüsü restore edilecek mi Haberi

Kahyalar köprüsü restore edilecek mi

Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Mahallesi girişindeki Bıçkıcı Çayı üzerinde bulunan, Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olduğu belirlenen tarihi Kahyalar Köprüsü yıkıldı. Tarihi köprü Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yatırım programına alındı, bu çerçevede rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Antalya Ekspres'te yer alan habere göre, tahmini 50- 60 bin TL ödenek ayrılan, projesi tamamlanan ve yenileme ihalesi yapılan tarihi köprü için yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.

Firma yetkililerince başlatılan çalışmada, ilk olarak tarihi köprünün doğal dokusunun bozulmaması için ilk yapımında kullanılan orijinal taşlar bulunarak tarihi dokuya uygun olarak şekillendiriliyor. Köprüdeki çalışmalar aralıksız...