19 / 04 / 2024

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.



Edirne'de Tarihi Tunca Nehri üzerinde bulunan köprüdeki çalışmalarda 10 kişilik ekip ilk olarak köprü tabanında yer alan taşları sökmeye başladı.

Edirne Yenigün Gazetesi'nden Gökhan Zobar'ın haberine göre; matkap yardımıyla kırılan taşlar, iş makineleriyle birlikte köprü üzerinden götürüldü. Restorasyonu tamamlanan firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz, köprüde yer alan restorasyonun aslına uygun şekilde yapıldığını kaydetti.

Restorasyon çalışmasını iki ayda tamamlamayı planladıklarını söyleyen Gündüz, "Çalışmalar kapsamında ilk önce köprüde değiştirilmesi hedeflenen taşlar işaretlendi ve taşlar sökülmeye başlandı. İnşallah planlanan sürede çalışmayı bitireceğiz." diye konuştu.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek! 

“Atalarımızdan gördüğümüz gibi”

Restorasyon çalışmalarında çimento kullanılmayacağını sözlerine ekleyen Gündüz, şu açıklamalarda bulundu: "Yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak Bosna Hersek'te yer alan Mostar Köprüsü'nün restorasyonunu yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri yapmak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Tarihi eserlere olan saygımızla bu çalışmayı yapıyoruz. Bu köprüyü tarihe uygun şekilde, atalarımızın yaptığı gibi aynı harçları kullanarak yapacağız."

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek! 

Köprü trafiğe kapatıldı

Bu arada köprüdeki restorasyon çalışması nedeniyle köprü araç trafiğine de kapatıldı. Köprünün kapatılması nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşım Bosnaköy köyünden ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden sağlanıyor. Aynı güzergahta yer alan Meriç Köprüsü'nde de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlayacak.


Geri Dön