28 / 03 / 2024

Tunca köprüsü restorasyon

Tunca köprüsü restorasyon

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu.

Tunca köprüsü restorasyon Haberi

Tunca köprüsü restorasyon

Edirne'de Tarihi Tunca Nehri üzerinde bulunan köprüdeki çalışmalarda 10 kişilik ekip ilk olarak köprü tabanında yer alan taşları sökmeye başladı.

Edirne Yenigün Gazetesi'nden Gökhan Zobar'ın haberine göre; matkap yardımıyla kırılan taşlar, iş makineleriyle birlikte köprü üzerinden götürüldü. Restorasyonu tamamlanan firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz, köprüde yer alan restorasyonun aslına uygun şekilde yapıldığını kaydetti.

Restorasyon çalışmasını iki ayda tamamlamayı planladıklarını söyleyen Gündüz, "Çalışmalar kapsamında ilk önce köprüde değiştirilmesi hedeflenen taşlar işaretlendi ve taşlar sökülmeye başlandı. İnşallah planlanan sürede çalışmayı bitireceğiz." diye konuştu.

“Atalarımızdan gördüğümüz gibi”

Restorasyon çalışmalarında çimento kullanılmayacağını sözlerine ekleyen Gündüz, şu açıklamalarda bulundu: "Yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak Bosna Hersek'te yer alan Mostar Köprüsü'nün restorasyonunu yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri...