25 / 04 / 2024

kalekondu sinop

kalekondu sinop

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi Sinop Kalesi içindeki bölge halkının deyimiyle 'kalekondular' ın yıkımı için Sinop Belediyesi' nin maliyet raporunun ardından faaliyete geçecek...

Sinop Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin ihalesi 18 Mayıs'ta!

Sinop Belediye Başkanlığı tarafından Sinop Korucuk'taki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 15 yıllığına kiraya verilmesi işi 18 Mayıs 2016 günü saat 10:00'da ihale edilecek.

Sinop Boyabat YBO, VitrA ve Artema ile yenilendi!

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Sinop Boyabat YBO yenilendi. Çalışma ile okulda derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle donatıldı.

Emlakkulisi.com editörü Merve Sinop evleniyor!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haber sitesi Emlakkulisi.com'un Haber Editörü Merve Sinop ile Tarık Üzgün dünya evine giriyor. Çiftin nikahı 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Sinop Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop Merkez Ada İlçesi'nde arsa üzerine kat karşılığı inşaat yaptıracak. Kat karşılığı inşaatın bedeli 3 milyon 244 bin 744 TL olarak belirlendi.

Sinop Belediyesi yeni mezbahane tesisini kiraya veriyor!

Sinop Belediye Başkanlığı, Merkez İlçesi, Mertoğlu Köyü'nde inşa edilen mezbahane tesisinin işletmesini kiraya veriyor. 15 yıllığına kiraya verilecek mezbahanenin bedeli 2 milyon 214 bin TL olarak belirlendi.

Baki Ergül: Sinop'ta imar sorunu çözüldü!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, TÜİK yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırada yer almasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergül, kentte içme suyu, kanalizasyon ve imar sorunlarının çözüldüğünü söyledi.

TOKİ Sinop Merkez'de 16 derslikli lise ve 180 kişilik pansiyon yaptırılacak!

TOKİ Sinop, Merkez, Çiftlik köyünde 16 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve 180 kişilik pansiyon binası inşaatları işi ihalesi 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.

Tarihi Sinop Cezaevi projelendiriliyor!

Türkiye ile AB Arası Koruma ve Diyalog Proje lideri Prof. Dr. Manfred Wehdorn Tarihi Sinop Cezaevi'nin yıl içerisinde 2 ay gibi bir yoğunluk oluşturduğunu, bunun 12 aya yayılması gerektiğinin altını çizdi

Sinop’a yatırım yapan kazanır!

Almanya‘nın başkentindeki Berlin Büyükelçiliğinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Sinop heyeti, Almanya‘daki işadamlarına "Sinop‘a yatırım yapın" çağrısında bulundu.

Sinop'a 2 bin 500 kişilik spor kompleksi yapılacak!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop'a 2 bin 500 kişilik içerisinde 6 salon bulunan spor kompleksi yapılacağını bildirdi.

Sinop'a 5 yıldızlı sağlık kompleksi yapılacak!

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti.

Sinop'a yeni stadyum yapılması dile getirildi!

Sinopspor’la ilgili yapılan toplantıda yeni stat talebi dile getirildi.Konu ile ilgili konuşan Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan, “Biz mevcut stadımızı modern hale dönüştürmek, Sinop’a yakışır bir hale getirmek istiyoruz.

Sinop Belediyesi Fen İşleri asfalt çalışmaları sürüyor!

Sinop Belediyesi Fen İşleri tarafından çeşitli nedenlerden dolayı ve son yağan yoğun kar nedeni ile bozulan cadde ve sokaklar sıcak asfalt kaplanarak yeni çehresine kavuşturuluyor. Belediye Başkanı Baki Ergül sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

kalekondu sinop Haberi

kalekondu sinop

SİNOP, yerel seçimlerin ardından kentsel dönüşüm projelerini bekliyor. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi Sinop Kalesi içindeki bölge halkının deyimiyle 'kalekondular'ın yıkımı için Sinop Belediyesi'nin maliyet raporunun ardından faaliyete geçecek. 


Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Sinop kale surlarının, 3175 sayılı karar gereği bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi, etrafında geçmişte gelişigüzel yapılmış binaların kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde kaldırılması gerektiğini belirterek "Bakanlığımız Sinop kale surları için özel bir alan yönetimi oluşturdu. Bu konuda bizim çalışmalarımız sürdürülüyor. Paramız da hazır. Önceliği 'kalekondu' denilen Güney kale surlarına veriyoruz. Sinop'a gelen turistler için çok kötü bir imaj yaratıyor" diye konuştu. 



Mete ÇAĞDAŞ /...