25 / 04 / 2024

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..



Sinop Ayancık taki karayolu sorunu TBMM de!


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Karadeniz önergesinde "Sinop Ayancık karayolunun 8. kilometresinde Genze mevkiinde 18 Kasım 2016 tarihinde heyelan meydana gelmiş, yol kapanmış ve şu anda da yol çalışmaları devam etmektedir. Aynı yol, 15 Şubat 2016 tarihinde de heyelan nedeniyle kapanmıştı ve vatandaşlarımız yine mağdur olmuştu. Bununla birlikte şu anda devam eden yol yapım çalışmalrının çok uzamaması vatandaşlarının mağduriyetini artırmaktadır." diyerek 6 soru sordu.


Karadeniz'in soruları

1. Ayancık'ta heyelan nedeniyle kapanan yol için neden servis yolu açılmamıştır?


2. Servis yolu açılmayarak vatandaşlar neden mağdur edilmektedir?


3. Yol yapım çalışmaları neden yavaş ilerlemektedir?


4. Ayancık - Sinop yolunu turizm sezonu öncesi açabilecek misiniz? Yolu hangi tarihte açacaksınız?


5. Sinop ile ilgili heyelan riski taşıyan bölgelerde Bakanlığınızın önlemleri nelerdir?


6. Sinop Ayancık karayolu aynı yıl içerisinde 15 Şubat ve 18 Kasım 2016 tarihinde iki kere heyelan nedeniyle kapanmıştır. Bu karayolunun sorunu için kalıcı bir çözümünüz var mı?





Geri Dön