18 / 04 / 2024

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.



Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; şehirde, 11 Ağustos tarihinde, 24 saatte metrekareye düşen 240 kilogram yağış sonrasında sel ve heyelanlar yaşandı; 15 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi kayboldu. Debisi yükselen Ayancık Çayı, ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar adeta nedir oldu. Mahsur kalanlar, helikopterlerle alınarak güvenli bölgelere yerleştirildi. Konut ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları suyla doldu, araçlar sürüklendi. Bölgede çalışmaları sürdüren ekipler, afetin izlerini silmek için harekete geçti. 

Sinop Ayancık ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

‘ÇOK ÜZGÜNÜZ’

İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı. Ekipler, gün boyu iş makineleriyle tahliyesi yapılan konutlarda yıkım çalışmalarına devam etti.  Evleri yıkılacak olan kişiler ise artakalan eşyalarını alıp, kamyonlara yükledi. Köydeki afet evlerinin çoğunun ağır hasar gördüğü ortaya çıktı. 

Evlerine veda edenler, çok üzgün olduklarına dikkat çeken ve kalan eşyalarını toplayan Tülay Yüksel, "Çok üzgünüz. Sonuçta doğup büyüdüğümüz yerler. Evimizdeki eşyaları çıkarmak, yüklemek, doğup, büyüdüğümüz yerleri terk etmek çok üzücü bir şey" diye konuştu.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!


Geri Dön