29 / 03 / 2024

Sinop Durağan Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?

Sinop Durağan Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?

Durağan Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hastane inşaatına ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 4 soru sordu..



Sinop Durağan Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Durağan Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapım sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı.


Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası inşaatının durduğu iddialarını dile getiren Karadeniz sözleşme hükümlerinin ihlal edildiği, alt yüklenici firmanın da Durağan esnafına yaklaşık 1 milyon TL borçlandığının da iddialar arasında yer aldığını söyledi. 


Karadeniz "Durağanlı vatandaşlarımızı ve esnafımızı mağdur eden bu durum acil çözüm beklemektedir. " diyerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 4 soru sordu.


1- Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra inşaatına 2014 yılında başlanan Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası inşaatı neden durdu?


2- Yüklenici firması ile  TOKİ  arasında yapılan sözleşmenin ihlal edilerek alt yüklenici firmaya işin tamamının verilmiş olmasının sorumluları kimlerdir? Vatandaşın büyük tepkisini çeken sorumlular hakkında hangi yasal işlemler yapılmıştır?


3- Yüklenici firma ile alt yüklenici firmadan alacaklarını tahsil edememiş esnafın mağduriyeti nasıl giderilecektir? Zaten ekonomik bir kriz yaşayan esnafın bir de alacaklarını tahsil edememesi yüzünden işyerleri kapanma noktasına gelirken Durağanlı esnafımıza nasıl bir yardımda bulunacaksınız?


4- Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasını ne zaman bitireceksiniz?





Geri Dön