26 / 04 / 2024

Kamu binaları yapımı

Kamu binaları yapımı

Kamu hizmet binaları için yapılan harcamalar hızla devam ediyor. 11 aylık dönemde hizmet binaları yapımına ilişkin harcamalar 11.2 milyar lirayı buldu.

Kamu binalarına Bakanlık standartı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Binaları Standartları Rehberi, Bakanlığın resmi sitesinde yayınlanacak. Genelgede, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin sınırlar bulunuyor.

Kamu binalarının yapımı için 5.1 milyar lira ödendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamuda tasarruf açıklamalarından sonra gözler hizmet binalarına çevrildi. Kamunun hizmet binaları için yaptığı harcama yüzde 74 arttı.

Devlet memuru olmak isteyenlere müjde! Elinizi çabuk tutun! 3546 Kamu personel alımı yapılacak! 

İçişleri Bakanlığı ve Taşra Teşkilatına 112 çağrı merkezi dahil olmak üzere toplam 3546 kamu personel alımı yapılıyor. Peki personel alımı başvuru şartları ne oldu? İşte detaylar...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Adıyaman'da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM'de!

Adıyaman ve ilçelerinde devam eden, tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Naci Ağbal: 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağının bilgisini verdi...

Bursa'da yıkılan okul binalarının yapımı TBMM'de!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 10 yılda yıkılan kamu binalarıyla ilgili 10 soru!

İstanbul ilçelerinde son 10 yılda kamu binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve daha önce yıkılan binaların yeniden yapım maliyetleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Kamu binalarının yapımı için 11.2 milyar lira ödendi!

Kamu hizmet binaları için yapılan harcamalar hızla devam ediyor. 11 aylık dönemde hizmet binaları yapımına ilişkin harcamalar 11.2 milyar lirayı buldu.

Kamu binalarına Bakanlık standartı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Binaları Standartları Rehberi, Bakanlığın resmi sitesinde yayınlanacak. Genelgede, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin sınırlar bulunuyor.

Kamu binaları Bakanlıkça hazırlanan rehbere göre yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre kamu binaları Bakanlıkça hazırlanan Kamu Binaları Standartları Rehberi'ne göre yapılacak..

Gümüşhane'de 1 yılda 698 milyon TL'lik kamu yatırımı yapıldı!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda Gümüşhane’ye 2016 yılında 698 milyon TL tutarında kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

İlk yeşil kamu binası yapımında sona gelindi!

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımına 23,4 milyon lira harcanan lise binası yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

Kamu binaları yapımı Haberi

Kamu binaları yapımı

Kamu hizmet binaları için yapılan harcamalar hızla sürüyor. 11 aylık dönemde hizmet binaları yapımına ilişkin harcamalar 11.2 milyar liraya ulaştı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2017 yılının ocak-kasım döneminde 7.3 milyar liralık harcama yapılmıştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53’lük artış kaydedildi.

Müteahhitlere yapılan ödemeler

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre; bu yılın ilk ayında hizmet binası için müteahhitlere yapılan ödeme 8.5 milyon liraydı. Şubat'ta 644.2 milyon lira, Mart'ta 583 milyon lira aktarıldı. Nisan'da 1.7 milyar lira, mayısda 1.2 milyar lira, Haziran'da 1 milyar lira, Temmuz'da ise 1.3 milyar lira harcama gerçekleşti. Ağustos'ta 956.5 milyon liralık harcama olurken Eylül'de 961.1 milyon liralık harcama yapıldı. Son olarak Ekim ayında ise 1.4 milyar lira, Kasım ayında da...