20 / 04 / 2024

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.



Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin geldiği noktada artık sadece kullanılan aletlerin değil, insanların yaşadığı binaların ve şehirlerin de teknolojiyle donatılma gerekliliğini anlattı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, oluşan arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini söyleyen Demirtaş,  'Zayıf akım tesisatı' konusunda da büyük bir eksikliğin bulunduğunu hatırlattı.

Vali Demirtaş, "Hükümetimizin bu alanda belirlediği Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı başlıklı bir yol haritası bulunmaktadır. Bu yol haritasının en dikkat çeken tarafı, 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. yılında, her eve 100 megabit genişbant internet erişimini sağlamak ve genişbant internet kullanımını yaygınlaştırmaktır. Bu sayede bina içi kablolamanın fiber optik kablo ile yapılmasıyla, kaliteli ve yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak ve en önemlisi vatandaşımızın memnuniyeti artacaktır" diye konuştu. 

Kentin akıllı kent, binaların da akıllı binalara dönüşümü için hep birlikte duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Vali Demirtaş, Adana'nın iletişim ve teknoloji altyapısı ile ilgili büyük önem arz eden bu sorunun hep birlikte çözülmesi gerektiğini anlattı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de dünyanın küreselleşmesinin Telekom ve haberleşme konularını önemli hale getirdiğini belirterek, şehrin altyapısı konusunda paydaşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.


Geri Dön