23 / 04 / 2024

Kamu konutları kirası

Kamu konutları kirası

Kamu konutları için ödenecek kira bedelleri her senenin başında Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete' de duyuruluyor. İşte tebliğ kapsamında açıklanan kamu konutları kira bedelleri 2014...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Bakan açıkladı: TOKİ konutlarında memura öncelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Toplu Konut İdaresi konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verileceğini duyurdu.

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Depremzede konutlarında ‘ihale’ uyarısı! Tek bir şirket yerine birçok müteahhit şirkete iş verilsin!

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek, deprem bölgesinde inşa edilecek konutların yapım sürecinde açılacak ihaleler ile ilgili endişelerini ve önerilerini paylaştı.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

O ilde yüzde 10 indirim ve 120 ay taksitle 3+1 ev sahibi olma fırsatı! Ucuz konutları kaçırmayın!

Aydın Milli Emlak Müdürlüğü, Aydın ili, Efeler ilçesi, Meşrutiyet Mahallesi'nde yer alan 5 adet kamu konutunu yüzde 10 indirim ve 60, 84 ya da 120 ay taksit fırsatıyla satıyor. Konutların fiyatları 580 bin TL'den başlıyor...

Ankara'da 25 lojman ve 1 dükkan satılıyor! 110 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara'da Hazine'ye ait 25 adet kamu konutu ve 1 adet dükkan satışa sunuldu. Peki satışa sunulan kamu konutlarının ve dükkanın fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Bankalardan 108 bin TL'ye satılık konutlar!

Kamu ve özel bankalar, stokunda yer alan dairelerini ucuz fiyattan satmaya devam ediyor. Satılığa çıkarılan konutların fiyatı 108 bin TL'den başlıyor. 

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Devlete ait birçok kamu kuruluşu kendilerine ait gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı nitelikli satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında uygun fiyata konutlar da yer alıyor.

Kamu konutları kirası Haberi

Kamu konutları kirası

Kamu konutları kira bedelleri 2014!

Kamu konutları halk arasında "lojman" olarak da biliniyor. Kamu konutları için ödenecek kira bedelleri her senenin başında Maliye Bakanlığı tarafıdan Resmi Gazete'de duyuruluyor.


10 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer alan bilgilere göre 2013 yılına göre 2014 yılı kamu konutları kira bedelinde artış yaşandı.


2014 kamu konutları kira bedeli..

- Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,35 TL/m²,

- Kalorifersiz konutlarda 2,11 TL/m²,

- Kaloriferli konutlarda 2,77 TL/m².


2014 yılında kamu konutlatına kira bedeline yapılacak ilaveler:

Belirlenen kira bedellerine ek olarak aylık her bir metrekare için aşağıda belirtilen tutarlarda ilave kira bedeli alınır.


Kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlardan 0,25 TL/m²,


Elektrik ve su bedellerinin tespitinde, kurumlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate...