26 / 04 / 2024

kamu müteahhitlerine tasfiye

kamu müteahhitlerine tasfiye

İMKON bugünlerde; Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na eklenen geçici 4. maddeyle ilgili zor durumda olan inşaat sektörünün sorunlarını çözecek görüş ve önerilerini yayınladı.

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..

Müteahhitlere kara haber! Rayiç fiyatları enflasyonun altında kaldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan rayiç fiyatları, kamu müteahhitlerini hüsrana uğrattı.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin 2024 yılının başında ödenmesinin planlandığı kaydedildi. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili aktarılan detaylar...

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “TMB olarak her fırsatta dile getirmiş olduğumuz fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye talepleri devam etmektedir.

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın iki ortağına verilmiş olan deprem konutları ve altyapı ihaleleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

kamu müteahhitlerine tasfiye Haberi

kamu müteahhitlerine tasfiye

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla ülkemiz ekonomisinde birçok kez tek başına kaldıraç görevini üstlenerek Türkiye ekonomisini şahlandıran inşaat sektörü, 250 alt sektörü ve istihdam ettiği 3 milyona yakın vasıflı, vasıfsız kişiyle ülkemiz ekonomisinin adeta lokomotif sektörü olmuştur. 

Son 5 yıldır Türkiye’de müteahhitlik sektörünün yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını, birçok kez ilgili yetkililere geçmiş dönemlerde aktarmamıza rağmen; gerekli tedbirlerin alınmayıp, bugün gelinen noktada sektörün kaderine terk edilmesi ülkemiz ekonomisinin geleceği açısından doğru olmamıştır. 

Buna bağlı olarak durağanlaşan piyasanın ve döviz kurlarının yükselmesi ile aşırı artan başta demir ve diğer inşaat malzeme fiyatlarının yükselişi müteahhitlik sektörünü adeta kilitlemiş, sektörü büyük bir krize...