29 / 03 / 2024

Kamu yararı kararını kim alır

Kamu yararı kararını kim alır

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılıyor. Peki, kamu yararı kararını kim alır? İşte Kamulaştırma Kanunu esasları...

Kamu yararı kararı nasıl alınır?

Bir gayrimenkul üzerinde kamulaştırmanın söz konusu olabilmesi için, o yer için kamu yararı kararı alınmış olması gerekiyor. Peki kamu yararı kararı nasıl alınır, diyorsanız yanıtı ve kanun hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED'in faiz kararını bekliyor.

Bugün itibariyle altın fiyatları rekor seviyelerinden düşüş gösterdi. Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Altın yatırımcıları, bugün ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, kararın altın fiyatları üzerindeki etkisi de merakla be

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Kararın hemen ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını bugün sat 14:00'da açıkladı. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı kararını verdi! Euro için rota oluşturuldu! Euro tam olarak böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Mart ayındaki faiz patikası için kararını verdi.  Euro için rota oluşturuldu! Euro tam olarak böyle olacak...

Son dakika! İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği piyasalar için ikinci kritik karar olan İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını ne zaman açıklayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Piyasalarda döviz yatırımı olan vatandaşların nefeslerini tutarak beklediği faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dakika... Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka beklentilere paralel olarak faizi 75 baz puan artırdı. Banka eylül ayında da faizi 75 baz puan artırmıştı.

Son dakika... Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son dakika kritik faiz kararını açıkladı.  

Fed merakla beklenen kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların dört gözle beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, federal fonlama faizini 75 baz puan artışla yüzde 3-3,25 aralığına yükseltti.

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! 2022 yılının ilk indirimi geldi! İşte Merkez Bankası faiz kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararında indirime gitti ve faizleri yüzde 13 düzeyine çekti.

Selçuk Geçer FED'in faiz kararını yorumladı, doların göreceği seviyeyi açıkladı!

FED'in 75 baz puanlık faiz artırımı kararını değerlendiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların akıbetine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Son Dakika! Fed faiz kararını açıkladı!

Faiz kararının açıklandığı metinde Fed'in enflasyon risklerine karşı yüksek derecede dikkatli olduğu mesajı tekrarlandı.

Kamu yararı kararını kim alır Haberi

Kamu yararı kararını kim alır

Kamu yararı kararını kim alır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılmasında yapılacak işlemler ile ilgili esasları Kamulaştırma Kanunu düzenliyor.


Kamulaştırma şartları

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya aşağıda belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilirler.


Bakanlar Kurulunca kabul olunan, büyük enerji ve sulama projeleri ile iskan projelerinin gerçekleştirilmesi, yeni ormanların yetiştirilmesi, kıyıların korunması ve turizm amacıyla yapılacak kamulaştırmalarda, bir gerçek veya özel hukuk tüzelkişisine ödenecek kamulaştırma bedelinin o yıl Genel Bütçe Kanununda gösterilen miktarı, nakden ve peşin olarak ödenir. 


Bu miktar, kamulaştırma bedelinin altıda birinden az olamaz. Bu miktarın üstünde olan kamulaştırma...