26 / 04 / 2024

kamulaştırma Bilirkişi listelerinden çıkarılma sebepleri

kamulaştırma Bilirkişi listelerinden çıkarılma sebepleri

Kamulaştırma bilirkişisi, kamulaştırmaya konu gayrimenkul veya hakkın değerinin belirlenmesi hususunda uzmanlığa ve teknik bilgiye sahip gerçek kişi mühendis, mimar ve şehir plâncılarına deniyor. Peki kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?

Mersin için acele kamulaştırma kararı!

Mersin'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bartın Karabük ve Çankırı için acele kamulaştırma kararı!

Bartın Karabük ve Çankırı'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çerkezköy Kıyıköy için acele kamulaştırma kararı!

Çerkezköy'de yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karaman için acele kamulaştırma kararı!

Karaman'da tesis edilecek Akyel-1 Rüzgar Elektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için 5 ilçede acele kamulaştırma kararı!

İzmir İli, Bergama, Dikili, Menemen, Aliağa ve Foça ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize için acele kamulaştırma kararı!

Rize'deki bazı taşınmazlar için Pazar Caddesi Bağlantı Yolu kapsamında kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Beypazarı için acele kamulaştırma kararı!

Ankara Beypazarı'nda yer alan bazı taşınmazlar için Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak'ta yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

Sinop ve Kastamonu için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Sinop-Kastamonu 380 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamındabazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

kamulaştırma Bilirkişi listelerinden çıkarılma sebepleri Haberi

kamulaştırma Bilirkişi listelerinden çıkarılma sebepleri

Kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?

Kamulaştırma bilirkişisi, kamulaştırmaya konu gayrimenkul veya hakkın değerinin belirlenmesi hususunda uzmanlığa ve teknik bilgiye sahip gerçek kişi mühendis, mimar ve şehir plâncılarına deniyor. Peki kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?


Bilirkişilik yapamayacak olanlar

MADDE 9 – (1) Dava konusu yer veya kaynak için, kamulaştırmayı yapan idarede görevli olanlar, kamulaştırılan malın sahipleri ile bunların usul ve füru’u, eşi, üçüncü derece dahil kan ve sıhrî hısımları ve mal sahipleri ile menfaat ortaklığı olanlar, kendisinin veya usul ve füru’unun, eşinin, üçüncü derece dahil kan ve sıhrî hısımlarının aynı kamulaştırma plânı içerisinde gayrimenkulü bulunanlar, gayrimenkulün sahibi gerçek veya tüzel kişi ile herhangi bir ücret ilişkisi ve her türlü danışmanlık, müşavirlik, teknik sorumluluk, kontrollük ve benzeri ilişkiler içinde bulunanlar bilirkişilik yapamazlar.


(2) Bu maddeye ve 5...