24 / 04 / 2024

kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları

kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları

Kamulaştırmasız el atma torba yasa ile getirilen davalarda uzlaşmaya varılması veya varılamaması durumunda yapılması gerekenler aşağıda yer alıyor. Yapılan yeni düzenleme ile ilgili bilgiler haberimizde...

Devletleştirme ve özelleştirme ne demek?

Devletleştirme ve özelleştirme ne demek? sorularının açıklaması aşağıda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Devletleştirme iktisadi kuruluşların devlet mülkiyetine geçmesi, özelleştirme ise kamu mülkiyetinde bulunan malların özel kuruma geçmesidir...

Kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları!

Kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları kapsamında, idarece belgelerin mahkemeye verildiği günün dava tarihi olarak esas alınacağına ilişkin yargıtay kararı ile ilgili bilgiler aşağıda yer alıyor...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2972 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2971 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2969 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Ankara Altındağ için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Altındağ İlçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bilecik Göpazarı'nda acele kamulaştırma kararı!

Bilecik İli Göpazarı ilçesinde tesis edilecek 154 kV Gölpazarı Paşalar Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Konya'da acele kamulaştırma yapılacak!

Konya 4 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmaz mallar acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de..

Erzurum Yakutiye'de kamulaştırma kararı!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde yüksek binaların arasında yer alan bir arsayı kamulaştırma yaparak parka dönüştürüyor.

11 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 11 enerji projesi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

İspir-Köse'de kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer verilen karar gereğince, İspir-Köse'de EİH Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak..

kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları Haberi

kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları


Kamulaştırmasız el atma torba yasa!


6111 sayılı Kanunun göndermede bulunduğu Kamulaştırma Kanunun 6. Maddesinin 1. Fıkrasına göre. “Kamulaştırma işlemleri tamamlanmamış veya kamulaştırması hiç yapılmamış olmasına rağmen 9/10/1956 tarihi ile 4/11/1983 tarihi arasında fiilen kamu hizmetine ayrılan veya kamu yararına ilişkin bir ihtiyaca tahsis edilerek üzerinde tesis yapılan taşınmazlara veya kaynaklara kısmen veya tamamen veyahut irtifak hakkı tesis etmek suretiyle malikin rızası olmaksızın fiili olarak el konulması sebebiyle, malik tarafından ilgili idareden tazminat talebinde bulunulması halinde, öncelikle uzlaşma yoluna gidilmesi esastır”. Yapılan yeni düzenleme ile anılan maddedeki uzlaşma süreci sadece 9/10/1956 – 4/11/1983 tarihleri arasında gerçekleşen kamulaştırmasız el koyma işlemlerine değil aynı zamanda 6111 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 25.02.2011 tarihinden sonraki el koyma işlemlerine de 15 yıl süreyle uygulanacaktır.


Bu maddenin yürürlüğe...