19 / 04 / 2024

kanada yabancı ev alımı

kanada yabancı ev alımı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede rekor düzeyde artış gösteren emlak fiyatları sebebiyle yabancılara konut satışının iki sene süreyle yasaklanmasını önerdi. 

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Kanada'da yabancıya konut satışı resmen yasaklanıyor!

Kanada hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yabancılara 2 sene boyunca konut satışını yasaklıyor. Bazı işçiler ve öğrenciler ise söz konusu bu yasaktan muaf olacak...

Ev arayanlar dikkat! Bu ilimizde ev almak artık hayal, yabancılar rekor kırdı

Ev fiyatlarının aşırı derece yükselmesinin ardından vatandaşlar ev alma konusunu rafa kaldırdı. Bir ilimizden ise yabancılar rekor sayıda ev aldı. İşte haberin detayları...

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 

Kanada'da yabancıya konut satışı yasaklanıyor! Yasa birkaç ay içinde yürürlüğe alınacak!

RE/MAX emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, Kanada'da yabancılara emlak satışının yasaklanmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kanada'da ev fiyatları rekora koşuyor! Fiyatlar yüzde 44 arttı!

Kanada'da ev almak neredeyse hayal olmuş durumda. Ülkede, ev fiyatları Şubat 2022'de, önceki seneye göre yüzde 20 arttı ve 647 bin dolar oldu. Bazı yerlerde yükselişler yüzde 44'ü gördü...

Kanada'da konut fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! Hükümet yabancıya konut satışını yasaklamaya hazırlanıyor! 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede rekor düzeyde artış gösteren emlak fiyatları sebebiyle yabancılara konut satışının iki sene süreyle yasaklanmasını önerdi. 

kanada yabancı ev alımı Haberi

kanada yabancı ev alımı

Kanada'da ortalama bir konutun fiyatı, son bir senede yüzde 20'den fazla yükselerek 650 bin ABD dolar seviyesine ulaştı. Bu durumda konut fiyatları bir hanenin ortalama gelirinin 9 katından daha çoğuna denk oluyor. Fakat sektör temsilcileri bu önerinin ardından yabancılara konut satışınıa yasak getirilmesinin, problemi çözmeyeceğine dikkat çekiyor. 

Ülkede yabancıların aldığı konut rakamlarıyla ilgili ayrıntılı bir veri mevcut değil ancak araştırmalar, yabancılar tarafından alınan konut rakamının oldukça az olduğunu belirtiyor.

Peki Kanada'da yabancıya konut satışları arttı mı? Yabancıya konut satışı nasıl düzenlenecek? İşte ayrıntılar...

Toronto merkezli Bullpenn Research - Consulting danışmanlık şirketinin başkanı Ben Myers, yabancıya konut satışının yasaklanmasının çok büyük bir etkisi olacağını düşünmediğinin altını çizdi. Ben Myers, 2020 yılında yabancılara satışı yapılan konut oranının yüzde 1 olduğunu belirtti. Yabancıya konut...