25 / 04 / 2024

kanal istanbul için kim ne diyor

kanal istanbul için kim ne diyor

İstanbul Boğazı’nın batısına ‘yeni ve yapay bir boğaz’ inşa edilmesini öngören Kanal İstanbul projesi yeniden gündemde. Peki Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor? İşte ülkelerin ve önemli isimlerin Kanal İstanbul yorumları...

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesine giren bedelini ağır öder!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul için ihaleye girecek olan firmalara tepki gösterdi.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

Yatırımcılar Kanal İstanbul için sağladıkları ödenekleri nasıl geri alabilir?

Av. Devrim Nur Kayabalı, Cumhuriyet Gazetesi'nde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı.

Erhan Usta'dan Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecek!

Çılgın proje Kanal İstanbul için start verildi. Dün Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temeli atıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projeyle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşırken, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

kanal istanbul için kim ne diyor Haberi

kanal istanbul için kim ne diyor

İstanbul Boğazı’nın batısına ‘yeni ve yapay bir boğaz’ inşa edilmesini öngören Kanal İstanbul projesi yeniden gündemde. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Birol Güger'in haberine göre; hükümet, proje hayata geçirildiği durumda İstanbul Boğazı’nın trafik yükünün azalacağına, Boğaz’ın daha güvenli hale geleceğine dikkat çekiyor. Muhalefet ise 8,300 hektar alanın ranta açılacağını; 134 milyon metrekare tarım alanının, barajların ve göllerin yok olacağını ileri sürüyor; eko sistemin büyük zarar göreceğine vurgu yapıyor.

Peki, sık sık Türk Boğazlarından geçişi Montrö engeline takılan NATO üyesi ABD, dört eski müttefikini NATO’ya kaptıran, bugün Karadeniz’deki varlığını korumaya çalışan Rusya ve içinde bulunduğumuz ‘Asya Yüzyılı’nın en kapsamlı projesi ‘Bir Kuşak Bir Yol’un sahibi Çin gibi ülkeler proje ilgili neler düşünüyor, ne gibi adımlar atıyor? İşte Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor?