18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul kazı çalışmaları

Kanal İstanbul kazı çalışmaları

Marmara ve Karadeniz'i birbirine bağlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 2018 yılbaşını işaret ettiği Kanal İstanbul projenin plan çalışmaları tamamlandı. İhalesi yakın bir tarihte yapılacak..

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un kazı maliyeti ne kadar?

Maden Mühendisleri Odası’nın yayınladığı raporda; Kanal İstanbul’un kazı maliyetinin, kanalın toplam yapım maliyetinden yüksek olduğu belirtildi.

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

Metro inşaatları ve Kanal İstanbul'da patlatmalı kazı kullanılıyor!

Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul’da usulüne uygun yapılacak kontrollü patlatma faaliyetlerinin, su kaynakları başta olmak üzere çevredeki bina ve tesislere herhangi bir hasar verme riski bulunmamaktadır." dedi.

Rakamlarla Kanal İstanbul!

Kanal İstanbul projesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Çılgın proje için haftada altı gün, 24 saat esasına göre kazı yapılacak. 

Naci Görür'den Kanal İstanbul için facia uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar yaptı. Projenin İstanbul'da yaratacağı risklere değinen Görür, "Kanalın kazılması esnasında zemin özelliklerine göre fazla kayma, heyelan ve göçmeler olacaktır." dedi.

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu.5 yılda tamamlanması planlanan dev projenin kazısından çıkan malzemelerle Marmara Denizi’nde Karadeniz’e doğru kanalın solunda 2 adet, sağında da 1 adet olmak üzere toplam 3 adet ada yapılacak.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul kazı çalışmaları Haberi

Kanal İstanbul kazı çalışmaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlaması konusunda tarih verdiği Kanal İstanbul projesi için plan çalışmaları tamamlandı. Yap-işlet-devret modeliyle yürütülecek proje için Çinli şirketlerle görüşme yapıldı.

Sabah'ın haberine göre güzergahın etüdü için sondajı biten projenin konsorsiyum şeklinde yapılması düşünülüyor.

2018’de yapılması öngörülen projenin, çevre dokusu, konut, ticaret, kamuya terkedilecek alanlar ve diğer ihtiyaçlarla ilgili teknik çalışmalar da son buldu. 1/5000 ve 1/1000'lik imar planları da tamamlanan projenin ihalesine de yakın bir tarihte gerçekleşecek.

162 noktada çalışma


Proje için coğrafi ve ekolojik dengeyi etkilemeyecek bir çözüm üzerinde uzlaşma sağlandı. Deprem ve doğal afetlere ilişkin hassasiyetlerin azami seviyede tutulduğu etüt çalışmalarında 162 noktada zemin sondaj çalışması yapıldı.

Kanalın yapımı ve sonrasında oluşacak etkiler gözönüne alınarak yerleşim ve ticari hareketlilikler planlandı. TOKİ eliyle oluşturulacak yeni yerleşim alanlarında hangi...