19 / 04 / 2024

kanal istanbul özel proje alanı mı ilan edildi

kanal istanbul özel proje alanı mı ilan edildi

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Özgür Özel'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "'Kanal İstanbul'a para veren parasını alamaz' diyoruz, şimdiden uyarıyoruz. Büyükelçileri uyarıyoruz, 'Türkiye'yi şikayet etti' diyorlar." diye konuştu.

Kanal İstanbul’un ilk özel projesi belli oldu!

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken, çevresinde kurulacak yeni şehir için imar çalışmaları tamamlandı. Henüz kazma vurulmadı ancak güzergahındaki tarlalara yapılaşma izni verildi.

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır." diye konuştu.

Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekarelik alan Kanal İstanbul için özel proje alanı ilan edildi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

Kanal İstanbul ihalesi Haziran sonrası yapılacak!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan özel bir ekip çalışmalarına devam ediyor. Mayıs ayında projenin planları askıya çıkacak. Hazirandan sonra ihaleye çıkılması planlanıyor...

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

kanal istanbul özel proje alanı mı ilan edildi Haberi

kanal istanbul özel proje alanı mı ilan edildi

Başakşehir Tatarcık bölgesinin imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi ve askıya çıkarıldı. Plan açıklama raporunda, 576 hektar yani 5 milyon 760 bin metrekare büyüklükte alanın bakanlıkça ilan edilen “Özel Proje Alanı” içinde kaldığı, bir kısmının da bakanlığın 2019'da revize ettiği 'rezerv konut alanı'na dahil olduğu belirtildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 11.06.2020 tarihli ve E.114984 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin CDP-34815206 plan işlem numarası ile 22.05.2020 tarihinde, 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının NİP-34608271 ve UİP-34817898 plan işlem numaraları ile Cumhurbaşkanlığı 1 Numaralı Kararnamesi ve 3194 sayılı İmar Kanununun 9. maddesi uyarınca 11.06.2020 tarihinde onaylandığı bildirildi.

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun...