26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul planlarına itiraz

Kanal İstanbul planlarına itiraz

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında askıda bulunan planlara ilişkin itiraz dilekçesi verdi. Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbullu ile birlikte dayanışma içerisinde mücadele edeceklerini belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul açıklamalarına cevap!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kanal İstanbul'un planlarına itiraz edeceğini söyledi ve "Hukuksal anlamda hangi zemin var ise o zeminde mücadelemize devam edeceğiz." dedi...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Mahkemenin dur kararıyla planlar değişti! 

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına katkı sağlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına çok önemli katkı sunacak" dedi.

Kanal İstanbul planlarına itiraz Haberi

Kanal İstanbul planlarına itiraz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında askıda bulunan planlara ilişkin itiraz dilekçesi verdi. 

Koronavirüs salgını sürecinde ihalesi yapılan ve yaklaşık 140 milyar TL’ye mâl olacak projeye ilişkin olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada yaparak İstanbullulara itiraz için çağrıda bulunmuştu. Sözcü'de yer alan habere göre; İmamoğlu’nun çağrısı üzerine İstanbullular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine itiraz dilekçelerini vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da beraberindeki ilçe başkanları, il yöneticileri, partililer ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'dan oluşan heyet ile birlikte Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne giderek itiraz dilekçesini verdi.

İtiraz dilekçesini vermeden önce Kanal İstanbul projesine karşı gönüllülerden oluşan “Ya Kanal Ya...