20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul referandum

Kanal İstanbul referandum

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul için referandum yapılır mı?

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi en çok konuşulan konulardan oldu. Peki pek çok tartışmaya sebep olan proje için referandum gündeme gelir mi?

Seyit Torun: Kanal İstanbul Projesi için referanduma gidilmelidir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı açıklamada "Açık çağrımızdır, Kanal İstanbul Projesi için İstanbul halkının hakemliğine başvurulmalı, referanduma gidilmelidir. Sandıktan çıkacak sonuca herkes saygı duymalıdır." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul referanduma gitmeli mi?

Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Hükümet, Kanal İstanbul'u savunurken, muhalefet projeye karşı çıkıyor. 

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı" dedi...

Kanal İstanbul referanduma gidecek mi?

Kanal İstanbul tartışmaları gündemdeki yerini korurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal İstanbul projesinin referanduma gitmeyeceğini ifade ederek, "2011'de Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelirken projesiydi, halka o zaman soruldu ve halk onu tek başına iktidar yaptı" dedi...

Erhan Usta'dan Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul için referandum yapılır mı?

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi en çok konuşulan konulardan oldu. Peki pek çok tartışmaya sebep olan proje için referandum gündeme gelir mi?

Naci Bostancı: Kanal İstanbul için referandum yapılmayacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kanal İstanbul için referandum gündemlerinin olmadığını ifade etti...

Hasan Öztürk'ten Kanal İstanbul yorumu!

Hasan Öztürk, Kanal İstanbul projesi için referandum yapılmasını önerenlere 12 Haziran 2011 seçimlerinde, AK Parti’nin ve Erdoğan’ın en büyük vaadinin Kanal İstanbul olduğunu belirterek, “ AK Parti o seçimde yüzde 49.95 oy aldı. Yani Kanal İstanbul’u millet onayladı” dedi….

Kanal İstanbul'da çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul projesi arazi fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Kanal İstanbul'un yeri henüz açıklanmadı ancak güzergahta olacağı tahmin edilen yerlerde arazi fiyatları tavan yaptı.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul referandum Haberi

Kanal İstanbul referandum

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, gerçekleştirdiği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Usta, son günlerde gündemde olan elektrik ve doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu Kanal İstanbul projesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erhan Usta, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul tartışması çok sağlıksız bir şekilde ilerliyor. Çünkü böyle bir tartışmayı açan Hükümetin toplumu ikna eden kapsamlı bir çalışma yapması gerekir...Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz. Devlet inatla yönetilmez. Hiçbir kurumun haberi olmadan bir anda ortaya çıkmış bir projedir. Bu projenin bir hedefi yok. Bilimsel çalışmalar yapılmamıştır. Tarım arazileri yok olacaktır, meralar yok olacak, orman alanı...