24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile düzenlediği basın toplantısındaki 13 termik santralle ilgili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul ile ilgili belediyelerin bilgilerine ulaşımda kısıtlama getirdiği iddia edilen genelgenin çıkış gerekçesinin ne olduğunun sorulması üzerine Bakan Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2015'den bu güne kadar belediyelerle yaptığı protokoller kapsamında ve birtakım ara yüz yazılımların desteğiyle veri paylaşımını TAKPAS (Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi) adlı uygulamayla yaptığını söyledi. 

Daha sonra e-Haciz uygulaması ve belediyeler ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında evrak akışının daha hızlı sağlanması için "web tapu" uygulamasının hayata geçirildiğini ifade eden Kurum, "Düzenlememiz, bu süreçte tapumuzun web tapu sürecine geçmesine ilişkindir. Şu an itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil 230 belediye de bu süreçten hem TAKPAS sistemindeki uygulamalarını hem de diğer tüm veri paylaşımlarını yapabilmektedir. Haciz ve evrak akışı ile alakalı tüm süreçleri hızlandıracak adımları buradan yapabilmektedirler. Dolayısıyla bu haber gerçek dışı asılsız bir haberdir." dedi.

Kanal İstanbul sürecine ilişkin Çevre Düzeni Planı'nın onaylandığını ve askıya çıkarıldığını anımsatan Bakan Kurum, projeyle ilgili referandum tartışmalarına ilişkin, şu ifadeleri kullandı;

"2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, Kanal İstanbul Projesi'ni halkımızla paylaştı. Cumhurbaşkanımız bu projeyi 1994 yılında belediye başkanı olduğu dönemde tasarlamış ve o günden bugüne de projelerin gelişme aşamaları kaydedilmiştir.  İstanbullu vatandaşlarımız hiç merak etmesin, biz yapmış olduğumuz her projede bugün halkımızın sağlığını ilgilendiren nasıl karar aldıysak Kanal İstanbul'da da aynı kararı aldık, Osmangazi Köprüsü'nde de aynı kararı aldık, 3'üncü Köprü'de de Marmaray'da da aynı kararı aldık. Biz milletimize rağmen hiçbir iş yapmadık ve bundan sonraki süreçte de yapmayacağız. Onlar hangi projelerini milletimizle beraber almışlar, hangi projelerinde milletimize danışmışlar onu da sormak lazım. Biz 2011 yılında net bir şekilde vatandaşımıza sunduk ve vatandaşımız da bu noktada bize 18 yıllık kesintisiz iktidarımıza olduğu destekleri yine vermiştir. İstanbullularımız merak etmesin, biz vatandaşımızın sağlığını ilgilendiren adımları atacağız, kararları alacağız ve inşallah İstanbulumuz çok daha güzel olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!
 


Geri Dön