24 / 04 / 2024

1994 yılında Türkiye, uluslararası ölçülerde ilk ve tek golf sahasına kavuşacakmış!

1994 yılında Türkiye, uluslararası ölçülerde ilk ve tek golf sahasına kavuşacakmış!

1994 yılında Silivri'de bin 500 dönümlük meşe ağaçlarıyla kaplı bir arazi üzerinde kurulan ve 750 milyar liraya mal olan Klassis Golf and Country Club ile Türkiye, uluslararası ölçülerde golf sahasına kavuşacakmış.



1994 yılında Türkiye, uluslararası ölçülerde ilk ve tek golf sahasına kavuşacakmış!


Rüyalar gerçek oldu


Türkiye, uluslararası ölçülerdeki ilk ve tek golf sahasına Cumartesi günü kavuşuyor. Açılışını Başbakan Çiller'in yapacağı dev tesis 750 milyar liraya mal oldu.


''İyi müşterisini bulur''


Bin 500 dönümlük meşe ağaçlarıyla kaplı bir arazi üzerine kurulan 18 delikli, 72 parklık Klassis Golf and Country Club'un sahibi Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu, iyinin her yerde müşteri bulacağını belirterek, ''Golf bir aristokrat sporu olduğu için maddi gücü yüksek turistler Türkiye'ye çekilecek'' dedi.


Avrupa'da ilk beşe girer


Klassis Otel'le bütünleşen bir golf kulübü düşündüklerini anlatan Hamoğlu, Avrupa'nın sayılı golf sahalarından biri olan tesis için 25 milyon dolar (750 milyar lira) harcadıklarını söyledi. Hamoğlu, Klassis Golf Sahası'nın dünyanın ünlü İngiliz golfcü Tony Jacklin ile mimarlar Peter Williams ve Şefik Birkiye tarafından projelendirildiğini kaydetti.


Dört dörtlük spor kompleksi


Başbakan Çiller'in de katılacağı açılışta ''piyanonun romantik çocuğu'' Richard Clayderman bir resital verecek. Tesiste golfün yanı sıra binicilik, tenis, basketbol, voleybol, futbol, mini futbol, yürüyüş, koşu, yüzme, su jimnastiği, aeorobik, step, okçuluk, dağ bisikleti, masa tenisi, bilardo sporları için de kaliteli birimler var.


(1994 yılında Reşat Altın 2.536.042 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 24 Temmuz 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön