27 / 04 / 2024

Mehmet Müezzinoğlu: 2023 yılında Türkiye'nin sağlık turizminden 20 milyar TL hedefliyoruz!

Mehmet Müezzinoğlu: 2023 yılında Türkiye'nin sağlık turizminden 20 milyar TL hedefliyoruz!

AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılında Türkiye' nin sağlık turizminden 20 milyar TL hedeflediklerini söyledi...



AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılında Türkiye'nin sağlık turizminden 20 milyar TL hedeflediklerini söyledi.


AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılında Türkiye'nin sağlık turizminden 20 milyar TL. hedeflediklerini söyledi. AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı, düzenlediği kahvaltılı toplantıyla Esenlerlileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile buluşturdu. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti mahalle temsilcileri ve çok sayıda Esenlerli katıldı. Yapılan kahvaltının ardından konuşmalar ile devam eden toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin çok iyi noktalara taşındığını ve Avrupa ülkelerinin bile bu hizmetleri kıskandığını belirtti. 


SAĞLIK ALTYAPISI 


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Devlet Hastanesi'nin açılmasında verdiği desteklerden dolayı Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür ederek, "Esenler'in en önemli ihtiyacı olan devlet hastanesi eksiğimizi tamamladık. Esenler'de sağlık alt yapısı tamamlandı. Önümüzdeki dönemde ağırlıklı olarak spor, kentsel dönüşüm ve otoparka yoğunlaşacağız" dedi. 


5 YILDA 


AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler'den sorumlu milletvekili olması sebebiyle Esenler'de çok vakit geçirdiğini belirterek, "Esenler'de çok güzel bir hava var. Tarihin en iyi belediye başkanları arasına Tevfik Göksu kardeşimiz bence adını yazdırdı. 5 yılda değil 30 yılda yapılamayacak işleri yaptı. 

Esenler'de zaten Tevfik kardeşimiz yine aday ve burada seçilecektir. Bizim amacımız reyimizi artırmak" şeklinde konuştu. 


NEREDEN NEREYE 


Toplantının son konuşmasını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Müezzinoğlu Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişimine dikkat çekerek, "2002 yılında Türkiye'de 630 ambulans vardı ve bunların yarısının teknik donanımı yetersizdi. 


Yarısı bir yerden bir yere transfer hizmeti veriyordu. Bu sene Sağlık Bakanlığımızın hastanelere gönderdiği ambulans sayısı ise 1210. Tam iki katı. Yine 2002 yılında Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi 195 Milyon TL iken şu anda Bakanlığımızın bütçesi 1 Milyar 700 Milyon TL. Nereden Nereye geldik" diye konuştu. 


YATALAK HASTALAR 


Sağlık Bakanlığı'nın evlerinden çıkamayan 380 bin hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, bu hastaların 30 Mart'ta oy kullanabileceklerini söyledi. Bakanlık çalışanlarına talimat verdiğini açıklayan Müezzinoğlu, "Nasıl ki hastalarımızı hastaneye götürmek bizim görevimiz ise onları sandığa götürmek de bizim vazifemiz" dedi. 


HEDEF 20 MİLYAR TL 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi kurarken 3 cümle söylediğini belirten Müezzinoğlu, "Başbakanımız milletin partisi, ortak değerlerin partisi ve ortak hayallerin gerçekleştirileceği parti olarak kurulduğunu ifade etti. Başbakanımız sermayeye, medyaya güvenerek değil; millete güvenerek AK Parti'nin kurulduğunu söyledi. Şimdi Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler var. 2002 yılında vatandaşlarımız yurtdışına hastanelere gidiyordu. Türkiye'ye bu yıl 486 bin yabancı, Türk hastanelerine gelerek 2,5 milyar dolar para bıraktı. 2023 yılında hedefimizi, 20 Milyar TL olarak belirledik" şeklinde konuştu. 



Dokuz Sütun


Geri Dön