18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü ihale

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü ihale

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul ve EBRD gerçeği!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı.

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve müsilaj açıklaması!

"Kanal İstanbul, deniz salyasını azaltacak" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarıyla gündemde dikkat çekti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamasına ilişkin konuştu.

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan 'Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek' değerlendirmesine ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü ihale Haberi

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü ihale

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak. Bu aslında bir kararlılığın, bir istikrarın ifadesidir. Biz bütün bunları yaparken mali disiplinden, istikrardan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. 14 yıldır bizimle birlikte yol yürüyen hiçbir uluslararası yatırımcı bu ülkede kaybetmemiştir. Tam tersine sürekli kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır."


Gündemlerinde sadece darbecilerle ve terörle mücadelenin yer almadığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:


"Gündemimizde, 26 Ağustos'ta açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Bizim gündemimizde, 20 Aralık'ta açılışını yapacağımız Avrasya Tüneli var. Bizim gündemimizde, en kısa sürede inşasına başlamak üzere sabırsızlandığımız 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü var. Bizim gündemimizde, mutlaka hayata geçirme kararlılığında olduğumuz Kanal İstanbul Projesi var. Bizim gündemimizde, inşası...