26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.



AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Anadolu Sohbetleri"ne isimli programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'un en temel sorununun rezerv ve dönüşüm olduğunu belirten Kabaktepe, projenin bu anlamda da olanak sağlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

Kanal İstanbul'un, Boğaz güvenliği konusunda sağlayacağı yararlara ilişkin verilerin de aktarıldığını söyleyen Kabaktepe, "Tüm İstanbullular açısından biz Kanal İstanbul'un Türkiye'ye, İstanbulumuza bir felaket getirmeyeceğini, tam tersine sorun oluşturmayacağına dair düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

İstanbul'da AK Parti'li belediyelerin kentsel dönüşüm performansının CHP'li belediyelerden iyi bir durumda bulunduğunu belirten Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deprem gerçeğini tartışmakla değil çözüm sunmakla sorumlu olduğunu vurguladı.

"Kanal İstanbul'un kentsel dönüşümü olumsuz etkileyen süreci bulunmuyor"

Kanal İstanbul'un çevresinde rezerv alanları yapılacağını açıklayan Osman Nuri Kabaktepe, "Kanal İstanbul'un kentsel dönüşümü engelleyen bir tarafı olmayacak, kentsel dönüşüme yardımcı olacağını dile getirdi. Kabaktepe, finansal ve arazi kullanımı yönünden kentsel dönüşümü kötü etkileyen bir süreç yürütülmeyeceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul'un boğazı güvenli bir hale getireceğini belirten Kabaktepe, ekonomik fayda sağlayacak projenin nedenlerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?


 


Geri Dön