27 / 04 / 2024

Kanal istanbul yalanları ve gerçekleri 

Kanal istanbul yalanları ve gerçekleri 

Kanal İstanbul tartışmaları devam ediyor. İktidar ve muhalefet arasında gündemden düşmeyen ÇED raporunun onaylanmasından sonra, Kanal İstanbul tekrar gündeme oturdu... 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek?

Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Muhalefetin karşı durduğu proje için her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Peki bunların hangileri doğru hangileri yalan? İşte Kanal İstanbul'la ilgili gerçekler ve yalanlar...

Kanal İstanbul'la ilgili yalanlar ve gerçekler!

33 bilim dalında 200’e yakın akademisyenin çalışması ile hazırlanan 1590 sayfalık ÇED raporu, ‘Kanal İstanbul’ için ne kadar kapsamlı çalışıldığını ortaya çıkardı. İşte İstanbul’a nefes aldıracak projeyle ilgili gerçek olduğu iddia edilen yalanlar...

Kanal İstanbul’da yalanlar ve gerçekler!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a ilişkin iddialar masaya yatırıldı. Hem resmi veriler hem de uzman görüşleri projenin tüm dayanaklarının tel tel döküldüğünü ortaya çıkarıyor.

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal istanbul yalanları ve gerçekleri  Haberi

Kanal istanbul yalanları ve gerçekleri 

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul, gündeme geldiği günden beri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'liler tarafından eleştiriliyor, her fırsatta reddediliyor. Hükümet ise Kanal İstanbul projesini hayata geçireceğini söylüyor.

Akit gazetesinden Muhhemmed Uzun bugun "Kanal İstanbul'da 21 yalan 21 gerçek" başlıklı yazısını kaleme aldı. 

Yalan: Kanal İstanbul yapılırsa, kısırlık ortaya çıkacak.

Gerçek: Mısır’da Süveyş Kanalı, 1869’da yapıldı. 34 milyonluk Mısır, 50 yılda 101 milyona ulaştı. Panama Kanalı açıldığında 334 bin olan nüfus bugün 4 milyona ulaştı.

Yalan: Bilimsellikle hiçbir ilgisi yok.

Gerçek: Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Gazi, Başkent, Atılım, Çankırı Karatekin üniversitelerinden 200’e yakın akademisyen ve uzmanla 33 bilim dalında çalışma yürütüldü.

30 milyarlık palavra


Yalan: Kanal çevresindeki yapılaşma, kısa zamanda sıcaklık-nem rüzgâr rejimini değiştirerek İstanbul’u bir ısı adasına çevirecek.

Gerçek: Küçükçekmece Gölü’nün sahillerinde herhangi bir inşaat...