24 / 04 / 2024

kapadokya 2014 haberleri

kapadokya 2014 haberleri

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altışehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, dikkat çekiyor.

Gayrimenkul Haberleri 2014 yılı 4. çeyrek raporu açıklandı!

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2014 4. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırladı...

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği /Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırlayabildi.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

(DHMİ) Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, daha önce 7 Kasım 2014'te gerçekleştirileceği bildirilen Nevşehir/Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesine ilişkin teklif alma tarihi 23 Ocak 2015'e ötelenmişti.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

DTZ Pamir ve Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2014 3. Çeyrek raporunu yayınladı!

DTZ Pamir Soyuer firması Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırladığı “Gayrimenkul Haberleri 2014 3. Çeyrek” başlıklı araştırma raporunu yayınladı. Raporda ofis pazarı, perakende pazarı ve bölge karşılaştırmaları yer alıyor.

2014 yılının en çok konuşulan restorasyon haberleri!

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin arkasında 7 yıl önce yaptırılan yurt binasının basına yansıması 2014’ün en çok konuşulan restorasyon haberlerinden biri oldu.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devrine ilişkin ihale, 23 Ocak 2015'e ertelendi. İhale daha önce 7 Kasım 2014'ten 21 Kasım 2014 tarihine ertelenmişti.

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya ödül kazandı!

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezi, Avrupa genelinde en dikkati çeken projelerin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014 (European Property Awards) organizasyonunda ödüle layık görüldü.

kapadokya 2014 haberleri Haberi

kapadokya 2014 haberleri

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altışehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak. turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor. MS 3. ve 4. yüzyıllarda Hristiyanlar'ın, saldırılardan korunmak ve ibadet etmek amacıyla inşa ettiği sanılan yer altı şehri tek katlı olması nedeniyle rahatlıkla gezilebiliyor. Dikdörtgen şeklinde üçerli gruplar halindeki salonlar ve bu salonlarıbirbirine bağlayan galeri ve tünellerden oluşan yer altı şehri temizlik ve aydınlatma çalışmaları yapılarak, Kapadokya turizmine kazandırıldı. Yer altı şehrinde incelemelerde bulunan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kapadokya bölgesine gelen Japon turistlerin Kırşehir'i de ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile ortak çalışma yaptıklarını söyledi. Bu çalışmaya çok önem verdiklerini...